avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unitate bugetara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unitate bugetara?

O societate comerciala S.A. care are drept unic actionar consiliul local este unitate bugetara? Ma intereseaza referitor la art. din codul muncii care zice ca angajarile se fac obligatoriu prin concurs la unitatile bugetare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 24 Februarie 2015
Art. 30.C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen.
(4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarare a Guvernului
Stiu si eu articolul. Intrebarea a fost alta. Este o astfel de societate unitate bugetara?
Autoritate sau institutie publica - Orice autoritate ori institutie publica ce utilizeaza sau administreaza resurse financiare publice, ori regie autonoma, companie nationala, precum si orice societate comerciala aflata sub autoritatea unei autoritati publice centrale ori locale si la care statul roman sau, dupa caz, o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar. (Art. 2 Lit. a Legea 544/2001 - Modificata prin art. unic pct. 1 din Legea 371/2006)
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok. Multumesc. Si sanctiunea pentru nerespectarea acelui articol care este?
Nu cred ca exista vreo sanctiune cu privire la incalcarea articolului mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatile pe actiuni si codul muncii alinedelea alinedelea Care sunt articolele din Codul muncii pe care trebuie sa le respecte o societate pe actiuni cu capital majoritar de stat si buget propriu, atunci cand ... (vezi toată discuția)
Informatii de interes public mieka18 mieka18 Sunteti de parere ca L 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public se aplica si in cazul ONG-urilor? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)