avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizatie Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizatie Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale

Buna seara! Am depus actele pentru a infiinta o societate cu raspundere limitata, la indrumarea unui consultant, cu codul 7810. Activitatea mea ar fi sa angajez personal ce isi desfasoara la randul ei activitatea la o firma din strainatate. Este corect codul? Iar eu, ca agent de munca temporara trebuie neaparat sa fiu autorizat de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 25 Februarie 2015
1. Autorizarea solicitanţilor se face de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, la propunerea agenţiilor teritoriale pentru prestaţii sociale în a căror rază teritorială îşi au sediul.

În scopul obţinerii autorizaţiei de funcţionare, solicitanţii depun la agenţiile teritoriale pentru prestaţii sociale o cerere însoţită de un dosar de autorizare care trebuie să conţină următoarele documente:
a) actul constitutiv sau actul adiţional la actul constitutiv, după caz, în care să fie menţionat obiectul de activitate, prevăzut la art. 3 lit. a), în copie legalizată;

b) certificatul de înregistrare la registrul comerţului, emis de oficiul registrului comerţului, în care să fie menţionat obiectul principal de activitate, prevăzut la art. 3 lit. a), în copie legalizată;

c) cazierul fiscal;

d) certificate eliberate de instituţiile competente, care să atesteca nu figureaza în evidenţele cazierului fiscal cu fapte sancţionate de reglementările financiare, vamale şi nici cu cele care privesc disciplina financiară;

e) certificat constatator eliberat de oficiul registrului comerţului, care trebuie să cuprindă menţiuni din care să rezulte că solicitanţii nu se află în procedură de reorganizare sau faliment, potrivit legii;

f) dovada constituirii garanţiei financiare, în cuantumul a 25 de salarii de bază minime brute pe ţară, garantate în plată, la care se adaugă contribuţiile datorate de către angajator bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului asigurărilor pentru şomaj şi bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii:

g) declaraţie pe propria răspundere a solicitantului privind faptul : să nu fi fost sancţionate contravenţional, în ultimele 24 de luni anterioare datei formulării cererii de autorizare, pentru încălcarea prevederilor legislaţiei muncii, comerciale şi fiscale; contravenţiile cu privire la care există o acţiune pe rolul instanţelor de judecată vor fi luate în considerare numai dacă până la data soluţionării cererii de autorizare s-a pronunţat cu privire la acestea o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

2. Una dintre conditii este să fie persoane juridice constituite potrivit legii şi să aibă prevăzut în actul constitutiv, ca obiect principal de activitate, “Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului conform codului CAEN”.
Această activitate corespunde Codului CAEN 7820

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate noua cod caen 7820 mmatei69 mmatei69 Buna ziua. Am nevoie de o informative pe care nu reusesc sa o obtin: A. DACA SOCIETATEA ESTE NOUA : POT INCEPE IMEDIAT ACTIVITATEA DE A TRIMITE PERSOANE ... (vezi toată discuția)
Caen 7810,7820,7830 AnaLucia AnaLucia Este obligatorie depunerea unei garantii materiale pentru a avea dreptul de a incheia contracte de intermediere forta de munca cu firme din EU ? (vezi toată discuția)
Selectarea si plasarea fortei de munca (cod caen 7810) marcelSIRBU marcelSIRBU Doamnelor,domnisoarelo si domnilor,buna ziua! Ma numesc Marcel ... (vezi toată discuția)