avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa de 4 ani cu executare-dupa cat timp ramai cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa de 4 ani cu executare-dupa cat timp ramai cu un cazier curat?

Buna seara. Va rog sa-mi ziceti si mie cand se sterge cazierul dupa o pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru trafic de droguri.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ppxxpp , utilizator 09:14, 4 Martie 2015
Dupa expirarea termenului mai jos aratat, este necesar sa solicitati reabilitarea pe cale judecatoreasca, urmand sa aveti in vedere ca pentru a fi admisa cererea de reabilitare, trebuie sa indepliniti si conditiile aratate in art.168.
Nu va pot da un raspuns concret privind data cand veti putea sa formulati cererea, pentru ca numai dvs. cunoasteti data incarcerarii.
Calculati 4 ani de la data incarcerarii ( pedeapsa dvs. ) si apoi adaugati inca 4 ani ( termenul prevazut de art.166) si veti afla data la care puteti formula cererea de reabilitare judecatoreasca.

Art. 166 noul cod penal
Reabilitarea judecătorească
(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:
a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;
..........................
Art. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
.........................
Art. 168
Condiţiile reabilitării judecătoreşti
Cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:
a) nu a săvârşit o altă infracţiune în intervalul de timp prevăzut în art. 166;
b) a achitat integral cheltuielile de judecată şi şi-a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când acesta dovedeşte că nu a avut posibilitatea să le îndeplinească sau când partea civilă a renunţat la despăgubiri.

Multumesc frumos de raspuns. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez ca ped. sa nu mai apara in cazier-termen reabilitare judecatoreasca? PORSCHE PORSCHE Buna ziua... sunt fost detinut, pe o perioada de 2,6 ani condamnarea cand sa terminat procesul a fost de 2,6 ani intrebarea mea este ce pot sa fac si cum pot ... (vezi toată discuția)
Reabilitare noul cod penal lylyk2 lylyk2 Buna dimineata. Revin la dvs. cu o intrebare. In noul cod penal s au schimbat termenele de reabilitare pentru o condamnare cu executare? Am avut o ... (vezi toată discuția)
reabilitarea judecatoreasca a pedepsei de 10 ani pentru omor- calcul termen liviaioana liviaioana Buna ziua, daca X a fost condamnat in 2004 la 10 ani inchisoare pt omor si a fost eliberat in 2009, cand are dreptul sa-si faca reabilitarea? (vezi toată discuția)