Buna seara, am o cunostinta care a depasit dreptul legal de sedere pe teritoriul Romaniei, a plecat din tara, dar s-a intocmit un proces verbal pe numele lui, prin care trebuie sa plateasca o amenda. Intrebari, daca nu se plateste aceasta amenda ce se intampla? In ce conditii se mai poate intoarce pe teritoriul Romaniei, avand in vedere ca a depasit termenul legal cu 2 ani. Multumesc.
Daca cetateanul strain a contestat procesul verbal de contraventie si prin sentinta definitiva judecatoria respinge plangerea acestuia, unde ar trebui trimis titlul executoriu spre executare?Cine are obligatia de a urmari aceste debite?
@Ioannapreda
Este posibil. Sa pastreze chitanta cu care a achitat amenda ca sa poata atasa o copie la urmatoarea cerere de viza.
@mot-dia
Nu stiu, e foarte posibil sa nu existe urmarire internationala dpdv fiscal si doar in cazul in care ar aplica pentru o noua viza sa fie nevoit sa plateasca. Recomandare: nu postati intrebari in topicuri deschise de alti utilizatori, deschideti subiect nou cu problema dvs.
Viza
Leyla84
Buna ziua din data 23.05.2009 a fost prima mea intrare pe anul asta in Turcia am ramas timp de 60 de zile pina pe 21.07.2009 deoarece atit am avut viza pe ... (vezi toată discuția)