avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In legatura cu recalcularea alcoolemiei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In legatura cu recalcularea alcoolemiei

Buna,

In luna oct2008, am condus sub influenta alcoolului, am fost oprit si testat (nu am avut nici un incident). Acum imi pare f rau, dar asta este ..., suport consecintele #-o. Am avut o alcoolemie de 0.95 la prima proba si 0.90 la a doua.
Avocatul a cerut recalcularea alcoolemiei la IML TM.
Intrebarea mea ar fi : ce sanse am sa vina rezultatul sub 0.80 ? , doar daca a mai trecut cineva prin asa ceva.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Lavinia-Ionela Costica , Consilier juridic 13:52, 18 Iunie 2009
Nu aveti mari sanse, din pacate.
Totusi sper pt ca am mai auzit de cazuri cand alcoolemia a fost mult mai mare si a iesit cum trebuie, sau in acele cazuri sa fi "umblat cu ceva"? Merci oricum!
Este tot dreptul dvs. sa cereti o a doua recalculare a alcolemiei...acum nu stiu daca o sa va iasa pasenta si sa scapati...dar au mai fost cazuri....

Poliţiştii de la Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj se plâng de faptul că tot mai mulţi şoferi băuţi la volan scapă fără dosare penale, fiind pedepsiţi doar cu amendă. În acest an, ei au depistat 187 de şoferi beţi, dintre care 55 au cerut efectuarea de expertize prin care să se recalculeze procentul de alcool în sânge.

Un secret e modul în care medicii de la Institutul de Medicină Legală din Cluj au stabilit, în 30 de cazuri, că alcoolemia coborâse sub 0,8, „ajungând“ până la de trei ori mai mică decât la momentul în care şoferii fuseseră opriţi de poliţişti. „Procentul de recalculări schimbate depăşeşte 50 la sută. În acest an, putem spune că a crescut numărul şoferilor care conduc băuţi. Dar e dreptul lor să ceară recalcularea alcoolemiei şi nu avem ce să facem“, a spus comisarul Alexandru Mureşan, şeful Poliţiei Rutiere Cluj.

Poliţiştii au oferit şi două exemple ale unor şoferi din Cluj care au scăpat de dosarele penale, deşi au condus în stare avansată de ebrietate. Primul este D.N., prins pe 1 ianuarie 2008, în timp ce şofa având 2,30 grame la mie alcool în sânge. Expertiza de recalculare de la IML CLuj l-a dus la doar 0,75 grame la mie.

Alt clujean, A.A.L., a condus cu o alcoolemie de 1,30, recalculată apoi la doar 0,65. „Cei doi au scăpat de dosarele penale şi s-au ales doar cu amenzi şi cu suspendarea permiselor pe o durată de 90 de zile“, a mai afirmat Alexandru Mureşan.


ARGUMENTE

Formula de recalculare este secret de serviciu

Medicii de la Institutul de Medicină Legală spun că ei aplică doar o formulă matematică ce ţine cont de mai mulţi coefienţi: valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltărilor de sânge, greutatea şi înălţimea celui care cere expertiza, dacă şi ce a mâncat înainte de a se urca la volan. Rezultă o formulă de recalculare a alcoolemiei care, a declarat directorul IML Cluj Marius Vartic, este secret de serviciu . Nici procurorii nu consideră că numărul de expertize de recalculare admise este alarmant. „În ultimele două luni au fost întocmite 44 de rechizitorii şi s-au dat doar cinci scoateri de sub urmărire penală“, a spus procurorul Florin Mornăilă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat in vederea anularii pt 0,60 mg alcool pur in aerul expirat dani gabrian dani gabrian Buna ziua, Va rog sa-mi dati niste sfaturi cu privire la urmatoarea problema: -am fost oprit in trafic, noaptea la 02;00, am suflat in etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, 0.54 in aerul expirat lesnoland lesnoland buna, acum trei saptamani sambata seara m-am certat cu prietena, in urma scandalului a aparut o vecina care mi-a spus ca daca nu plec din zona cheama ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala Antoaneta2010 Antoaneta2010 Vineri, 04.07.2014, ora 23.30, sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier. Mai exact, pe un drum judetean, o basculanta a patruns pe sensul lui de mers, ... (vezi toată discuția)