avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan sau pe lângă volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan sau pe lângă volan

Am condus sub influenta alcoolului 300 metrii ..Din spatele blocului pana în fata blocului unde locuiesc, nu am făcut accident ,nu am rănit nici o persoana nici un animal...nimic...nu am alte antecedente ,...în etilotest a ieșit 0,41 iar la probele biologice 1.09 .. luni am fost oprit joi trebuia sa susțin traseul pentru atestat marfa cpi. .fiindcă am dobândit categoriile c+e la finele anului 2014. Am avut martor care nu era sub influenta alcoolului dar politia care a și descris evenimentul nu a menționat acest lucru .. aceștia au susținut ca eram singur "Ca sa nu îi creăm probleme" politistii nu s-au prezentat . Nu aveau șapcă . Nu mi-au spus ce urmează doar ca m-au băgat în mașină și m-au dus la medicina

Întrebarea e dacă în cea de a doua declarație susțin ca nu eram la volan în timpul în care politia mi-a dat sa suflu....Din lipsa de martori+probe pot sa scap în instanță? Pot sa folosesc martorul împotriva lor...adică cel ce trebuia sa fie martor...în caz ca nu m-au filmat Cum pot ei dovedi ca nu e așa ?nu pot deci merita sa încerc sa susțin ca am coborât din mașină m-au văzut de la depărtare dar în momentul în care au venit la mine nu eram în mașină ci lângă ea cu motorul oprit -!!

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Mai bine fiti sincer, daca se descopera toata povestea. pedeapsa va fi mai dura.
Permisul de conducere este retinut pe perioada efectuarii actelor de cercetare penala.


Sunteti cercetat penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice, sub influenta de bauturi alcoolice, incriminata de art. 33 6 din Codul penal.


Asadar, va sfatuiesc sa uzati de procedura de recunoastere a invinuirii.

Pana la citirea actului de sesizare, puteti recunoaste savasirea faptei, aplicandu-se procedura speciala , simplificata , a recunoasterii invinuiri.


Pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta savasita va fi redusa cu o treime.


Judecata va avea in loc in baza probatoriilor administrate in timpul urmaririi penale, dumneavoastra putand depune inscrisuri in vederea retinerii circumstantelor atenuante .



De asemenea, se poate proceda la perfectarea unui acord de recunoastere a vinovatiei.




Judecata în primă instanţă

SECŢIUNEA 1
Desfăşurarea judecării cauzelor
Art. 375
Procedura în cazul recunoaşterii învinuirii
(1) Dacă inculpatul solicită ca judecata să aibă loc în condiţiile prevăzute la art. 374 alin. (4), instanţa procedează la ascultarea acestuia, după care, luând concluziile procurorului şi ale celorlalte părţi, se pronunţă asupra cererii.
(2) Dacă admite cererea, instanţa întreabă părţile şi persoana vătămată dacă propun administrarea de probe cu înscrisuri.
(3) Dacă respinge cererea, instanţa procedează potrivit art. 374 alin. (5)-(10).
Noul Cod de Procedură Penală actualizat prin:
Lege nr. 255/2013 - pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale din 19 iulie 2013, Monitorul Oficial 515/2013;





Succes.
Situatia e complicata, aveti sanse si la o aparare asa cum incercati sa o conturati, dar in opinia mea, daca aveti o prelevare de sange sunt sanse si de clasare sau achitare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - suspendare permis morarucatalin morarucatalin buna ziua .sunt catalin si sunt din bacau ,si in agust 2014 am fost oprit de un echipaj de politie rutiera in deva ,si la testarea alcolemiei mia iesit ... (vezi toată discuția)
Impacare=recunoastere Bencipici Bencipici Buna dimineata Daca intr un dosar ám trei parti vatamate sí cu doua dintre elé ám impacat ,cu ál treilea neaparat Trebuie sa mert pe baza procedurii ... (vezi toată discuția)
Accident grav cu alcool si fara permis mezgageza mezgageza un prieten a facut un accident...0.93 g/ml alcoo in aerul repirat,fara permis,6 persoane au ajuns in spital din care 3 sunt raniti grav.A fost retinut.... la ... (vezi toată discuția)