avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Carte funciara - teren mai mare decat in acte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Carte funciara - teren mai mare decat in acte (Bucuresti)

Buna ziua,
Am cumparat in anul 1996 o casa batraneasca in Bucuresti sectorul 2.
terenul are in realitate 330 m2 dar in actul de cumparare figureaza doar 210 m2
Cum trebuie sa procedez ca sa inscriu in cartea funciara toata suprafata ?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:23, 9 Martie 2015
Rectificarea înscrierilor de carte funciară

Art. 907

Noţiune

(1) Când o înscriere făcută în cartea funciară nu corespunde cu situaţia juridică reală, se poate cere rectificarea acesteia.

(2) Prin rectificare se înţelege radierea, îndreptarea sau corectarea oricărei înscrieri inexacte efectuate în cartea funciară.

(3) Situaţia juridică reală trebuie să rezulte dintr-o recunoaştere făcută de titularul înscrierii a cărei rectificare se solicită, prin declaraţie dată în formă autentică notarială, ori dintr-o hotărâre judecătorească definitivă pronunţată împotriva acestuia, prin care s-a admis acţiunea de fond. Acţiunea de fond poate fi, după caz, o acţiune în anulare, rezoluţiune, reducţiune sau orice altă acţiune întemeiată pe o cauză de ineficacitate a actului juridic.


Detalii: [ link extern ]
Pentru înscrierea în CF a unei suprafețe mai mari -printr-o acțiune în instanță de constatare a suprafeței real deținute. În calitate de pârâți chemați vecinii , singurii care ar putea să vă conteste dreptul Diferența de suprafață provine probabil din metodele și aparatura de măsurare. Cu vecinii se va încheia un p.v de vecinătate în cadrul expertizei judiciare dispuse.
În cazul d-voastră acțiunea este nu de rectificare CF ci de modificare date tehnice, având în vedere că suprafața terenului este un aspect tehnic, aceasta neafectând esența dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare suprapusa peste terenul meu George010 George010 Buna ziua , Dețin un teren de 40 de ari(am acte doveditooare) care nu este intabulat , dar unul dintre vecinii mei a intabulat și jumătate din ... (vezi toată discuția)
Intabulare mariaiord mariaiord Buna ziua! Am obținut o casă în urma unei sentinșe civile și m-am adresat cu o cerere la OCPI pentru intabulare pe numele meu. Am depus hotărârea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate! popa remus popa remus am cumparat in un imobil casa de locuit cu terenul aferent.in actele de proprietete apar 800m2 ca teren iar in cartea funciara fostul proprietar a intabulat ... (vezi toată discuția)