avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Ordine de deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Ordine de deplasare

Buna ziua!
Daca Dir. de vanzari foloseste masina de la firma, in interes de serviciu, fara sa i se acorde diurna (pleaca si vine in aceiasi zi, local sau in afara localitatii), nu cheltuie nimic, benzina alimenteaza cu cardul de benzina al firmei... deci nu are cheltuieli, trebuie sa mai completeze „Ordinul de deplasare„ sau ii trebuie numai „Foaia de parcurs„?
Masina ii este incredintata de societate prin P. V. si o foloseste doar in interes de serviciu cu deducere 100% .
Întrebarea de fapt este, ce acte pt. deplasare trebuiesc
completate in aceasta situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: emil perpelea , utilizator 16:31, 27 Aprilie 2015
Doar foaia de parcurs.
Multumesc. Dar cu o baza legala ma poti ajuta?
Reiese din ordinul 3512/2008 care reglementeaza modalitatea de folosire/completare a documentelor coroborat si cu codul fiscal si normele de aplicare, ce au incidenta asupra tratamentului fiscal aplicat sumelor inscrise in aceste documente..
Multumesc mult.
Probabil ,acelasi lucru este valabil si pentru soferii pe masinile care transporta marfa si care se intorc la firma in aceeasi zi (fara diurna si fara cazare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont transport ong Finuta Buzdugan Finuta Buzdugan Buna ziua, As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG. Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care ... (vezi toată discuția)
Diurna, cheltuieli transport, cazare DanielBa DanielBa La multi ani, tuturor! As vrea sa stiu daca, in cadrul unui ONG fara salariati, in situatia unor deplasari, se poate deconta diurna, cazarea si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli transport breman breman Sunt PFA si ma ocup cu comert, iar transportul mi-l fac singur cu masina personala. Cum pot sa-mi scot cheltuielile de transport? Am inteles ca bonul de ... (vezi toată discuția)