avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare servicii (taxa) inaintea prestarii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare servicii (taxa) inaintea prestarii

Buna seara,

Pentru servicii privind o taxa ocazionala (de participare la o conferinta) se poate emite direct factura de taxa (nu factura de avans taxa si apoi factura de taxa, nici considerare plata in avans) la o data inainte de data prestarii serviciului?
Ex., factura de taxa emisa in 20.02.15, plata facturii in perioada 20-25.02.15, pentru participare la evenimentul (conferinta) din 27.02.15?

Din alin.(12),art.134^1, Codul Fiscal, as intelege ca acest serviciu neregasindu-se printre exceptii, "se considera efectuat la data finalizarii prestarii", deci as putea factura taxa doar la data evenimentului (27.02.15)? Sau totusi aceasta taxa se poate include in "alte servicii similare" potrivit alin.(7) (decontari/plati succcesive)?

Mentionez insa ca societatea prestatoare nu este platitoare de TVA si nu inteleg daca este obligata sa aplice prevederile acestui articol 134^1...

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:42, 15 Martie 2015
Daca firma dvs. nu este platitoare de TVA, nu va incadrati la articolul si capitolul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile BOTTYCELLY BOTTYCELLY O societate comerciala are incheiate contracte de prestari servicii de paza cu societati aflate in reorganizare sau lichidare. Conform contractelor incheiate, ... (vezi toată discuția)
Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal-fpt generator si exigibilitatea tva Axel79 Axel79 Am o nelamurire in legatura cu prevederile acestui articol: Art. 134: (1) Faptul generator intervine la data livrarii bunurilor sau la data prestarii ... (vezi toată discuția)