avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean strain in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean strain in Italia

Buna ziua ,eu si prietenul meu am vrea sa ne casatorim dar el se afla in italia ,pt ca a aplicat acolo pt acte pt ca viza lui ia expirat (prietenul meu este pakistanez)intrebarea mea ar fi pot sa ma casatoresc acolo cu el acolo in italia ?va multumesc astept un raspuns de la dvs.
Cel mai recent răspuns: sbarcea , utilizator 19:21, 16 Martie 2015
Nu va puteti casatori daca el nu are viza valabila. Se pare ca nici dvs. nu locuiti in Italia cu forme legale asa ca nu cred ca aveti sanse.
va multumesc ,frumos pt raspuns ,dar daca el are viza temporara data de cei de acolo in italia tot nu ne putem casatori ?
Cred ca ar trebui sa stea in Italia cu un scop, de ex. munca sau studii (deci sa aiba rezidenta inregistrata pe teritoriul Italiei, nu o simpla viza).
Nu aveti cunostinte in Italia? Aceste informatii se pot obtine de la primarii.
nu nu am cunostinte in italia ,iar el de cand a venit in italia si fiinca visa ia expirat ,a aplicat pt acte ca resident acolo in italia i se zice asylum case si acolo din cate am inteles de la el ei au intervireri si pe baza aceasta li se da visa temporara ,pana ce au ultimul intervieu de le da acte pt italia cu drept de sedere acolo .Acum o saptamana a avut un interviu si ia zis ca ultimul interviu il are in 2016 si apoi are actecu drept de sedere acolo acum a semnat pt visa temporara ,dar noi vrem sa ne casatorim si as vrea sa va intreb ce demersuri am putea face sau ce sanse am avea ca sa ne casatorim in italia?
Incercati la ambasada/consulat. Viza e una rezidenta e alta. Daca nu aveti resedinta e clar ca nu va puteti casatori. Viza temporara i-a fost acordata probabil in scop de vizita, excursie, etc.În conformitate cu prevederile art.44, alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţeni români sau dacă unul dintre viitorii soţi este cetăţean român, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi -cazul dvs. Italia şi dacă cel puţin unul dintre viitorii soţi, cetăţean român, are domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia consulară a misiunii diplomatice ori a oficiului consular. Si la primarie din cate stiu eu este acelasi regim. Incercati si faceti o intrebare.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)
Casatorie in republica moldova olteanu1978 olteanu1978 Buna seara! Am dat cu capul in ,,tavan\'\' daca pot spune asa, nu pentru ca vreau sa ma insor, mai degraba pentru birocratia cu care ma confrunt. Am cunoscut o ... (vezi toată discuția)