avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Turcia cu o filipineza
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Turcia cu o filipineza

Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta deoarece activitatea consulara a fost si este in continuare suspendata in cadrul Ambasadei Romane din Manila , neputand obtine astfel " Declaratia de celibat " solicitata de autoritatile filipineze din partea mea , atat pentru casatoria civila , cat si pentru cea religioasa . Din cauza suspendarii activitatii consulare , nu pot sa aplic nici pentru Viza pentru ea pentru a putea veni in Romania . Ne-am gandit sa mergem la ambasada Romaniei din Kuala Lumpur , Malaezia si sa obtinem acest document de acolo insa , nu am primit un raspuns la e-mailul trimis lor in care-i intrebam daca documentul obtinut acolo e valabil , acceptat si in Filipine . De aceea , nu am riscat sa irosim timpul si banii degeaba calatorind acolo . M-am gandit azi sa incercam sa ne casatorim in Turcia . Va rog sa-mi spuneti daca se poate acest lucru si daca da , in ce conditii si la ce preturi , taxe aproximative ne putem astepta . Eu sunt cetatean roman si logodnica mea e de cetatenie filipineza.
Va multumesc . Cu stima .
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
Serenity12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Serenity12 , utilizator 06:59, 17 Noiembrie 2022
Va puteti casatorii in orice tara doriti chestiunea ce va trebui ulterior rezolvata va fi legata de transcrierea certificatului de casatorie in tara. De aceea, pentru dv ca cetatean romana este recomandat sa va casatoriti la misiunile consulare romane din tara aleasa ( in speta Turcia daca doriti) caci astfel va va fi mai usor sa obtinbeti in Romania viza pentru sotia dv filipineza si nu va nmai trebui sa transcrieti casatoria in Romania, oficiul consular Roman va va emite certificat de casatorie romanesc in baza carui a sotia va putea aplica pentru viza si obtinerea dreptului de sedere in Romania.
Pe site-ul Ambasadei Romane din Istanbul se specifica urmatoarele :

Formalităţi pentru încheierea căsătoriei la consulat
Consulatul general al Romaniei la Istanbul poate oficia numai căsătoria între doi cetăţeni români care au reşedinţa legală în Turcia.

Căsătoria dintre un cetăţean român şi un cetăţean turc se oficiază numai în faţa autorităţilor locale. În urma încheierii căsătoriei, cetăţeanul român se poate prezenta la sediul Secţiei Consulare pentru înscrierea căsătoriei în registrele de stare civilă române şi eliberarea unui certificat de căsătorie românesc.

Va multumesc mult pentru raspuns , promptitudinea cu care mi-ati raspuns ; pentru ajutor !
depinde si de tara aleasa intrucat difera conditiile de casatore.
Totusi , astfel com se precizeaza pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe , Căsătoria la Ambasadă/Oficiul consular [ link extern ]

În conformitate cu prevederile art.44, alin.(1) al Legii nr.119/1996, şefii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare de carieră ale României pot încheia căsătorii între cetăţeni români sau dacă unul dintre viitorii soţi este cetăţean român, dacă aceasta este în concordanţă cu legislaţia ţării în care sunt acreditaţi şi dacă cel puţin unul dintre viitorii soţi, cetăţean român, are domiciliul sau reşedinţa în circumscripţia consulară a misiunii diplomatice ori a oficiului consular.

Reprezentanţii ambasadelor şi consulatelor României în străinătate vă pot oferi detalii despre procedura de încheiere a căsătoriei la misiunea diplomatică.
Va multumesc din inima pentru ajutor informatii !
Faceti totusi programarea online la consulatul din Kuala Lumpur pentru obtinerea certificatului de celibat, urmand ca intre timp poate vi se va raspunde si la e-mail ul transmis , oricum taxa ptr serviciul consular se va plati ulterior la data programarii, daca raspunsul lor va fi favorabil. site-ul oficial [ link extern ] /,
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

Alte discuții în legătură

Supralegalizare acte cetățean filipinez ssdaniel ssdaniel Bună ziua, Am rugămintea sa ma ajutati intr-o problema legata de supralegalizare. Prietena mea din Filipine urmează să călătorească în România ... (vezi toată discuția)
Casatorie la ambasada rodicatimu rodicatimu Buna ziua as dori sa ma casatoresc la ambasada Romaneasca din Filipine, nu locuiesc acolo dar viitoarea sotie care ii Filipineza da are domiciliul acolo. Am ... (vezi toată discuția)
Casatoria la ambasada romaniei in manila dintre o persoana romana si una filipineza popescuclaudiu popescuclaudiu buna ziua ...ma poate ajuta cineva in legatura cu actele personale , ca cetatean roman, ce trebuiesc prezentate la ambasada romaniei din manila in vederea ... (vezi toată discuția)