avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Referitor la pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Referitor la pensia alimentara

Buna ziua,

Am o sentinta judecatoreasca din 2005 prin care tatal copilului este obligat sa plateasca pensie alimentara la copil. Pe vremea aceea nu lucra nicaieri si avea doar o pensie de handicap ( gr.I cu insotitor) de care nu m-am putut atinge conform deciziei date de Parchet in urma plangerii pentru abandon de familie depusa la vremea respectiva. In momentul de fata tocmai am descoperit ca ar avea venit. Ce as putea face sa-l oblig la pensie alimentara. Este nevoie neaparat sa deschid din nou proces? Sau este suficient sa merg la un executor judecatoresc.?

In speranta unui raspuns...va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:03, 23 Martie 2015
Buna ziua ,
Conform noului venit pe care il are ar trebui sa solicitati majorarea pensiei si apoi sa o puneti in executarec
Si pentru majorarea pensiei este necesar deschiderea unui nou proces?
da,actiune la judecatoria unde domiciliati insotita de ci dvs si certificat minor ,solicitati majorarea pensie conform venitului actual...
Si dupa ce deschid proces pentru majorarea pensiei...restul se va rezolva in acelasi proces?
Puteți pune în executare hot veche, iar după si daca obțineți majorare, puneți în executare și noua hotărâre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Mona2009 Mona2009 Buna seara!!! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Daca nu am depus o plângere pentru abandon de familie pentru o neplata a pensiei alimentare de 15 ani iar acum ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu plateste pensia alimentara??? anna_mama_singura anna_mama_singura Urmeaza sa primesc sentinta definitiva si irevocabila(in sentinta s-a stabilit ca paratul sa fie obligat sa imi deie 200ron pe luna din momentul din care am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara BuscanPetruta BuscanPetruta Buna ziua! Sunt divortata de 15 ani si am un baiat. In urma divortului tatal copilului meu trebuia sa plateasca o pensie alimentara de 25% din venitul sau ... (vezi toată discuția)