avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

Buna ziua
Vreau sa vand 1hectar teren arabil pe care sunt propietar dar este inca in contract de arenda.
Arendasul spune ca nu pot sa il instrainez pana la terminarea contractului, vrea sa il cumpere el dar peste 6 luni,cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: AlexVacaru , utilizator 19:55, 18 Martie 2015
Daca in contractul de arendare nu exista vreo clauza care sa va interzica sa il vindeti, il puteti vinde.
depinde ce aveti stipulat in contractul de arenda. daca are drept de preemtiune
in contract scrie

-Arendasul are drept de preemtiune (exercitat in conditiile legii)inaintea statuluibin cazul instrainarii prin vanzare a terenului agricol din extravilan,arendat
Dvs notificati l ca doriti sa vindeti la pretul de...Acesta isi poate exercita dreptul de preemptiune in termen de 30 de zile de la primirea notificarii.
Daca terenul se afla in extravilan exista o serie de preemtori care isi pot exercita dreptul de cumparare a terenului dvs, adica coproprietari, vecini, arendasi din zona sau statul prin unitatile teritoriale (nu mai stiu exact care e ordinea acestora).
Pentru a anunta preemtori trebuie sa depuneti o oferta de vanzare la primaria de care apartine terenul, oferta ce va fi afisata la avizierul primariei timp de 30 de zile. In acest timp oricare din preemtori pot aleg sa cumpere terenul dvs. Daca dupa 30 zile niciunul dintre preemtori nu accepta oferta dvs, puteti vinde oricarei persoane doriti. Atentie, nu trebuie insa sa vindeti la un pret mi mic decat cel afisat.
[ link extern ]
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AdrianaBal AdrianaBal Doresc sa vand 2 ha teren agricol aflat sub contract in arenda...Arendasul nu este de acord si nu semneaza notificarea si nu vrea sa cumpere terenul la pretul ... (vezi toată discuția)