avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia mostenirii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia mostenirii?

Tatal meu a decedat in 2001 in Grecia , era cetatean sirian cu dubla cetatenie sirianasi bulgara avea ultimul domiciului in Burgas Bulgaria unde avea si casa masini , firme.Acolo era si nevasta lui cu cei 2 copii , fratii mei vitregi , Mama a trait cu el in concubinaj . Problema este ca nu am nici macar certificatul lui de deces , nu am idee cum pot face rost de el , fratii mei nici nu vor sa vorbeasca cu mine. Ei presupun ca au mostenit tot si cheltuit poate, eu mai am cum sa mostenesc ceva daca ei au impartit tot ? Mentionez ca m-a recunoscut ca fiind copilul lui .
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:52, 19 Martie 2015
va sunt aplicabile legile din tara de origine a tatalui dvs. COnform legislatiei noastre dezbaterea mostenirii este de competenta notarului sau judecatoriei din raza ultimului domiciliu al defunctului. probabil asa este si acolo, trebuie verificat. De asemenea exista termene limita de acceptare a mostenirii, dar si acestea difera in functie de legislatia aplicabila
parerea mea este ca a trecut cam mult timp de la data decesului tatalui dvs. Trebuia sa va ocupati de aceasta problema deja . dar, asa cum v-a spus si colega , in cazul mostenirilor legea aplicabila este legea statului in care defunctul a avut ultimul domiciliu .
in Ro , termenul de acceptare a succesiunii este de 6 luni de la decesul defunctului .

pentru a vedea daca mai sunteti in termen de acceptare a succesiunii dupa tatal dvs., ar trebui sa va deplasati in Bulgaria si sa angajati un avocat local.
chiar daca fratii dvs vitregi refuza orice contact cu dvs , veti putea face demersuri pt obtinerea unui duplicat al certificatului de deces al tatalui dvs.
poate ca erati minor la data decesului tatalui dvs, sunt multe necunoscute in aceasta speta, de aceea va recomand sa va angajati un avocat local , daca considerati ca merita ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala intre frati vitregi ContSters126916 ContSters126916 Am o sora vitrega din a doua casatorie a tatalui.Cum relatia dintre noi a fost una superficiala,am preferat sa stau in umbra,pentru a nu dauna relatiei tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabiloi gabiloi sotul meu nu a facut succesiunea an urma decesului tatalui de acu 5 ani Are doi frati vitregi cu alta femeie cu care nu a fost legitim sant pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)