avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare investitie in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare investitie in concubinaj

Buna seara,

Sunt in cocubinaj din anul 2005 pana in febr.2015.Dupa decesul mamei(ultimul membru din fam.)in anul 2007(febr),din vanzrea apartamentului a rezultat suma de 100000 eur.pe care i-am impartit (1/2 si1/2)cu nepotul meu,fiul fratelui meu decedat in 1999.Parte mea am dat-o "sotiei"(cum urma sa procedam) in vederea achizitionarii de materiale de constr.si alte obiecte necesare construirii in comun(si ea vanduse un apartament)a unei case,fapt realizat in 2008.In febr.2015 mi-a imputat faptul ca in urma unei convorbiri tel.auzite de fiica acesteia as fi dovedit infidelitate fata de concubina fapt finalizat,dupa o discutie cu"nu mai putem locui impreuna"-ca urmare ,spre binele familiei ei(fiica,mama,tata)m-am mutat cu chirie.Mentionez ca toate veniturile castigate de subsemnatul din alt job + drepturile de pensie(anticipata M.A.I.)au fost "gestionate"de catre concubina si parintii acesteia.In urma separarii,va intreb,IN CE MASURA IMI POT RECUPERA SUMA INVESTITA-adica in jur de 50000 euro.(nu vorbesc de salarii si pensii in aproape 15 ani)euro.

Cu respect,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:06, 21 Martie 2015
In masura in care puteti proba aceasta investitie.
F. multumesc,dar nu stiu cum deoarece toate chitantele,etc...dovezi sunt la dispozitia "sotiei",dar martori ?
Cu respect,
.Fiecare în proporția în care a contribuit la achiziționarea bunurilor și se poate dovedi cu chitanțe, martori. interogatoriu(în caz de acțiune în instanță) Dovada trebuie să fie făcută pentru fiecare bun în parte.
A nu se uita faptul că ,dat fiind conviețuirea a durat o perioadă mare(15 ani) este vorba de relații de continuitate, . Aici intervine și poate fi dovedită contribuția fiecăruia făcându-se dovada veniturilor fiecăruia- adeverințe salariu, pensie, contra veniturilor d-nei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contributie constructie casa CujbaDorin CujbaDorin Buna dimineata, Va rog,(ca sa stiu ce am de facut in viitor)ce sanse am in instanta de a-mi recupera o suma de bani(euro-50000)pe care i-am \"oferit\",cu buna ... (vezi toată discuția)
Bunuri obtinute in concubinaj marinica71 marinica71 bunurile dobandite in timpul concubinajului sunt bunuri comune?chitantele achizitionarii bunurilor sunt doar pe numele unuia din concubini.stima (vezi toată discuția)
Partaj dupa 7 ani de concubinaj ana gazdac ana gazdac pe parcursul celor 7ani de concubinaj fiica mea impreuna cu fostul concubin au dobindit bunuri comune daca fiica dovedeste ca a muncit mai mult ca el a muncit ... (vezi toată discuția)