avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda administrativa dupa suspendare Contract Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda administrativa dupa suspendare Contract Munca

acum 6 luni mi-a fost suspendat contractul de munca pe perioada solutionarii plangerii intentata de serv juridic al firmei unde lucrez . Acum am primit netrimitere in judecata si o amenda administrativa . Intrebarea e daca sunt obligati sa ma reprimeasca la lucru , daca imi primesc drepturile pe perioada suspendari (mentionez ca pe foaia primita de la firma la suspendare scria ca da in caz de gasire nevinovat , dar nu stiu daca amenda administrativa se pune ca vinovatie sau nu) si cel mai important daca acea amenda sau orice altceva ramane in cazier...Va multumesc respectuos , Dan
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2015
MiticaDan, utilizator
Cel mai recent răspuns: MiticaDan , utilizator 20:24, 20 Martie 2015
În ipoteza în care s-a dispus neînceperea urmării penale, scoaterea de sub urmărire penală, încetarea urmăririi penale, achitarea sau încetarea procesului penal, soluţia depinde de existenţa sau inexistenţa vinovăţiei salariatului. Astfel, dacă există vinovăţie, angajatorul este îndrituit să aplice salariatului o sancţiune disciplinară. Dacă însă nu există vinovăţie, salariatul îşi va relua activitatea, fiind îndreptăţit şi la o despăgubire plătită de angajator, egală cu salariul şi celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendării contractului. În cazul în care prin intermediul unei căi extraordinare de atac, salariatul obţine achitarea pentru motivul că nu a săvârşit fapta respectivă sau fapta nu există, urmează a fi incidente dispoziţiile art. 504 şi urm. C.pr.pen., cu consecinţa că despăgubirea menţionată va fi plătită de statul român. ( Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 101-102)
Multumesc pt raspuns si promptitudine . Sanctiunea aia disciplinara poate fi desfacerea contractului de munca sau doar sanctiuni de genul x % din salar pe x luni . Si acea amenda administrativa ramane in cazier . Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea contractului de munca prin act aditional la c.i.m. bak_is bak_is Buna ziua , La solicitarea angajatorului ( lucru recunoscut de acesta ) am semnat un act aditional la C.I.M. in care se specifica : \\"partile ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului individual de munca anasubi anasubi Daca procuroarea imi da o decizie de neurmarire penala (n.u.p) pot sa incep serviciul.Poate sa imi faca contestatie dupa aceasta decizie. (vezi toată discuția)
Suspendare cim genus genus Am contractul de munca suspendat in urma unei plangeri penale facuta de angajator conf. art 52 b din CM si decizia procurorului a fost de scoatere de sub ... (vezi toată discuția)