avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere Familiala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere Familiala

Buna ziua!
Am o firma infiintata in 2007. Activitatea ei a fost de cateva luni.
Avand probleme de sanatate la aceea vreme am intrerupt dezvoltarea....
Din 2010 firma este declarata inactiva!
Doresc sa-mi infiintez o Intreprindere Familiala impreuna cu sotia.
Intrebari:
1. In aceasta situatie pot face pot avea Intraprindere Familiala? Ma refer la cazierul fiscal!
2. Activatea ce urmeaza a fi desfasurata: Confectionarea de flori artificiale, (HandMade) si Comert cu produse din domeniul Auto (Uleiuri, Tratamente, Piese). Trebuie vreo calificare sau vreun atestat ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 22 Martie 2015
Trebuie mai intai sa vedeti situatia cu acea firma si sa nu aveti probleme cu cazierul fiscal.
Informatii pentru infiintarea I.F. (eu zic sa infiintati mai bine I.I. pentru a nu fi nevoit sa platiti contributii sociale pentru ambele persoane caci nu stiti cum va merge vanzarea) aveti la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2015
george-neagu, moderator
Va multumesc ptr operativitate!
Avem ceva experinta in cele doua domenii exemplificate mai sus. Nu vom incepe chiar de la zero..... Vom opta ptr IF
Ceea ce nu stim pana in acest moment este daca avem sau nu nevoie de vreo calificare?
Atat ptr Productie (confectionare) respectiv comercializare!
Multumesc anticipat!
La înființarea unei I.F. se solicita si documentele privind pregătirea sau experienţa profesională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatiel independente din nomencaltorul de norme de venit cu titlu exemplificativ sa imperativ ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna ziua! Vreau in zilele urmatoare sa fac o cerere pentru trecerea la norma de venit fiind un PFA , activand in venit real de mai multi ani. ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma si fonduri pentru dezvoltare tothy tothy Buna ziua! Am 20 de ani si as dorii sa infiintez o firma cu sere de flori. Am un teren de cca. 20mp la tara. Ce am de urmat pentru a infiinta firma? Eventual ... (vezi toată discuția)
Calificare? jaab jaab Buna ziua , ma intereseaza pentru infiintarea unui atelier de confectionat lumanari decorative(pfa, intreprindere individuala) daca persoana nu are calificare ... (vezi toată discuția)