avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... posesie advers
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

posesie advers

Buna ziua, mai bine de 35 de ani tatal meu care are ca vecin pasunea primariei, a inchis cu gard 7 sau 8 metri din pasune marind gradina care o avea initial. Acum 2 ani noi am construit un grajd. Intrebarea e daca au trecut atitia ani si nimeni de la primarie nu azis nimic am avea posibilitatea sa obtinem acest teren ? Tatal si mama nu mai sunt si tre sa facem succesiunea dupa care trebue sa facem cadastru si intabularea.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana26 , utilizator 22:47, 10 Aprilie 2015
Buna seara!
Pasunea este un bun care face parte din domeniul privat al comunei respective, asadar posesia indelungata nu duce la o prescriptie achizitiva, art. 5 din Legea 214/2011 prevede ca Pajistile prevazute la art. 1 alin. (1) lit. a) si c) nu se vor instraina, nu se vor imparti, nu pot fi grevate de niciun drept real sau personal si nu li se va schimba categoria de folosinta.
Litera a al alin. 1 se refera intocmai la pajistile proprietate publica si privata a statului si pajistile comunale si urbane care fac parte din domeniul privat al statului si se afla in administrarea consiliilor locale respective iar din cate am inteles , asta e si situatia dvs.
Va multumesc mult, de tot. Paste fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie apia lexie lexie Salut, intrebarea mea este daca banii primiti de la APIA sunt considerate ca fiind subventii in intelesul prevederilor art. 28 din Legea 214/2011? Eventual ... (vezi toată discuția)
Pasunatul abuziv pe pasunea comunala johnnydanut johnnydanut Buna ziua! Sunt presdintele unei asociatii a crescatorilor de animale ce a concesionat de la primarie pasunea comunala si din cand in cand gasesc pe aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestaþie privind legalitatea hotãrârii consiliului local al comunei priponeºti nr.4 din 21.02.2014 manole silviu manole silviu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca in urma precizarilor facute mai jos, Hotararea de Consiliu va fi modificata... Subsemnatul Manole Silviu, domiciliat ... (vezi toată discuția)