avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum procedez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum procedez?

Prezentare caz :

1. Act de donatie, eliberat de Perceptie Buftea Ilfov si autentificat de Judecatoria Buftea (in copie) – bunicul meu Anghel Savu Stanciu primea de la bunica lui un teren de casa, impreuna cu o casa, un cosar, un patul si o magazine, toate aflate pe el, in suprafata de 4170 mp, in comuna Cocioc, satul Burias, judetul Ilfov, cu obligatia de intretinere a buniciilor sai pe tot timpul vietii.
2. Copie dupa cartea de Judecata civila, eliberata de Judecatoria Buftea rurala, Judetul Ilfov – bunicului meu Anghel Savu Stanciu i se recunostea dreptul de proprietar deplin asupra terenului loc de casa, cu casa de pe el, cu un cosar,patul, magazie, in suprafata de 4170 mp, fara obligatia de intretinere prevazuta in actul de donatie din 1932.
3. Bunicul meu Anghel Savu Stanciu a murit in al II-lea razboi mondial.
4. Bunica mea si-a schimbat numele din Ioana Anghel Savu Stanciu in Stanciu Ioana, iar tatal meu si-a schimbat numele din Anghel Savu Stanciu Ion in Savu Ion.
5. Titlu de proprietate, eliberat de Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor – bunica mea Stanciu Ioana primea in proprietate, in satul Burias, comuna Peris, judetul Ilfov, prin reconstituirea dreptului de proprietate, o suprafata totala de 17600 mp, din care 16065 mp teren arabil extravilan pe tarlaua 11, parcela 257/25 (teren arabil care a fost vandut ulterior de bunica mea in anul 2006), si 1535 mp suprafata in intravilan, tarla 21, parcela 947,948 si 949.
6. Contract de vanzare-cumparare, cu incheiere de autentificare la notar public, trecut in registrul de transciptiuni la Judecatoria Buftea – bunica mea Stanciu Ioana a vandut tataului meu Savu Ion, suprafata de 767,5 mp, teren din suprafata totala de 1535 mp, situat in intravilanul comunei Peris, sat Burias, judetul lfov, tarla 21,parcela 947,948,949, impreuna cu un cosar amplasat pe el (cealalta jumatate de proprietate s-a vandut in mod identic matusii mele (sora tataului meu) – Marin Vasilica, cei doi – Savu Ion si Marin Vasilica fiind singurii copii ai bunicii mele Stanciu Ioana.
7. Bunica mea Stanciu Ioana amurit in anul 2007.
8. Diferenta de teren – 2635 mp, dintre cei 4170 mp existenti in actele de la pct.1 si 2, si 1535 mp, inclus in actul de proprietate de la pct.5, este teren aflat in prelungirea suprafetei de 1535 mp (lipit de spatele acesteia), teren pe care bunica mea l-a folosit in scop agricol toata viata, si care a ramsa nefolosit dupa moartea acesteia. Tatal meu a intrebat la Primarie si i s-a spus ca acest teren nu este trecut in Registrul Agricol.

Intrebari :
1. Care este modalitatea de recunoastere a dreptului de proprietate asupra terenului de 2635 mp ?
2. Dreptul de proprietate a apartinut bunicului meu, decedat, iar sotia lui (bunica mea) a decedat si ea – pot obtine dreptul de proprietate cei doi copii ai lor – tatal meu Savu Ion si sora lui Marin Vasilica, in cote egale ? Presupune si actiune de succesiune in acelasi timp ? (mentionez ca dupa decesul bunicii mele nu s-a facut nicio actiune de succesiune).




Cel mai recent răspuns: Andrei Dina , Avocat 14:10, 22 Iunie 2009
Facti o actiune in revendicare pe diferenta de teren, intrucat pe legislatia fondului funciar nu cred ca mai aveti cum solicita acest drept.
revendicare de la cine?
Consiluil Local, comuna, orasul etc....in acarui proprietate figureaza ca inscris.
dar nu trebuie facuta succesiunea mai intai?
Daca nu este facuta succesiunea ar trebui facuta mai inainte de orice alt demers.
Asta pentru ca in instanta, reclamatii trebuie sa dovedeasca ca au calitate de mostenitori ai defunctilor, indispensabila intrunirii conditiilor ce stau la baza calitatii procesuale active in cauza respectiva.

Alte discuții în legătură

Renuntare proces marin-florin marin-florin Buna ziua am un proces pe rol la jud buftea si am o problema cu as putea zezolva In dosar au fost 3 capete de cerere una admitere la ambele ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ovydel32 Ovydel32 Bunica mea S Maria in 1946 sa casatorit cu T Ioan( avea 2 copii din alta casatorie,T Ion si T Neculai), din casa toria lui T Ioan si T Maria(fosta S Maria) a ... (vezi toată discuția)