avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registrul pentru bani personali ai angajatilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registrul pentru bani personali ai angajatilor

Actualizarea OG 28/1999 in legatura cu casele de marcat intrata in vigoare la 1 ian 2015 implica si revenirea la registrul pentru bani personali ai vanzatorilor din magazin? Controale ANAF din ultimele zile cer asa ceva. Stiam ca s-a abrogat partea asta prin Legea 264/2008. Va rog sa ma ajutati cu o norma legala in vigoare cu privire la acest registru
Cel mai recent răspuns: liah , utilizator 08:41, 26 Martie 2015
Ultima modificarea OUG 28/1999 este adusa de oug 91/2014
[ link extern ]

Art 4, alin 12, litera h):
(12) Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale sunt obligaţi:
...
   h) să întocmească documente justificative pentru toate sumele introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat, altele decât cele provenite din încasarea cu numerar a contravalorii bunurilor livrate cu amănuntul şi a serviciilor efectuate către populație sau cele utilizate pentru a acorda rest clientului.

forma actualizata a OUG 28/1999:
[ link extern ]
Dar in legatura cu banii personali ai angajatilor - completam din nou registrul special pentru bani personali la intrarea in magazin sau nu? adica nu cei din sertarul casei de marcat ci din buzunarul vanzatorului?
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
liah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pfa avas avas Buna ziua, Am 2 intrebari: 1.PFA-ul trebuie sa detina obligatoriu casa de marcat? 2.La un magazin mai este obligatoriu registrul pentru banii ... (vezi toată discuția)
Bani din casa lumi007 lumi007 In urma controlului ANAF , in casa de marcat se gasesc mai putini bani decat pe bonul fiscal.Inspectorii pot sa inchida locatia? Este legal? Multumesc. (vezi toată discuția)
Registru de bani personali mandianacamelia mandianacamelia daca o persoana juridica are ca obiect de activitate comert cu ridicata este obligata sa aiba registru de bani personali pentru angajati? imi puteti spune ... (vezi toată discuția)