avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ciubucul si antifrauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ciubucul si antifrauda

Buna seara! Ma poate lamuri si pe mine cineva referitor la ciubucul primit de catre ospatari? care este legea prin care se interzice primirea ciubucului?
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
alinai36, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:16, 31 Martie 2015
Nu exista asemenea lege.
Daca nu exista lege prin care se interzice sau pedepseste primirea de ciubuc de catre ospatari , vanzatori, de ce inspectorii anaf aplica contraventii pentru acesti bani, respectiv ciubuc? In baza la ce o fac?
In baza faptului ca prestati un serviciu fara a taia bon fiscal. La aceste venituri d-voastra nu platiti impozit; se numeste evaziune fiscala si daca totusi sunteti de parere ca legea va protejeaza, ei va vor demonstra ca pot inainta cazul mai departe la Parchet, insotit de plangere penala. :)
Deci, cum este legal din punct de vedere anaf? Clientii nu trebuie sa dea bacsis sau ospatarii nu au voie sa primeasca?
Daca primiti de la clienti bacsis, il depuneti impreuna cu suma incasata conform notei de plata, la casierie. Suma de bani care se aduna la sfarsitul lunii, dupa ce va fi impozitata conform regulilor bonusurilor acordate pe statul de salarii, va reveni angajatului in cauza.
Clientul poate da oricand un bacsis, iar ospatarul il poate lua (in calitate de angajat al unei unitati de alimentatie publica), doar ca sa il depuna la casieria societatii.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a transmis recent la Ministerul de Finante propunerea privind legalizarea bacsisului, prin introducerea acestuia pe nota de plata si impozitarea cu 16%.

Alte discuții în legătură

Lmpozitarea bacsisului, declararea banilor proprii si dreptul de a perchezitiona pentru verificare Valias Valias WOW. Tocmai am citit despre aberatia cu impozitarea bacsisului. Pot sa trec peste faptul ca las bacsis unui chelner si 16 la suta ajunge la stat, pot sa trec ... (vezi toată discuția)
Ospatar care renunta la bacsis pentru ca e prea putin! dana-maria dana-maria si ptr ca nu este suficient ca orasul a devenit un cos de gunoi, ospatarii din restaurante refuza ciubucul ptr ca este prea putin.......Ar putea sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara pentru neemitere bon fiscal Ona Dana Ona Dana Societatea a fost amendata de Garda pt ca a gasit asupra ospatarilor suma de 340 lei, bani declarati de acestia drept \\" ciubuc\\",acesti ospatari declarand ... (vezi toată discuția)