Va rog,imi puteti specifica si mie normativul care prevede prescriptia anumitor sume de pe listele de plata a contributiei la cheltuielile comune ale asociatiei de proprietari dupa trecerea a trei ani de neplata ?Va multumesc !
Numai in instanta se prescriu sumele restante care ar depasi 3 ani.
Exista situatii cand sume mai vechi de 3 ani nu s-ar prescrie daca in timpul ultimilor 3 ani s-au mai facut plati, daca sumele au fost obiectul vreunei somatii trimise prin avocat sau au facut obiectul unui proces anterior.
Va multumesc,asta explica de ce sumele mai sunt inca in coloana la finalul listei,altfel ar fi fost scoase daca s-ar fi prescris.Totusi neplata(neachitarea)de catre unii proprietari a unor sume de la o lucrare de construire a acoperisului pe bloc din 2006 si pina acum mi se pare dubioasa mai ales ca nici administratorul nu si-a achitat-o.Au executat alte lucrari,partial din fondul de reparatii care s-a epuizat,neindestulator si au ramas alte sume de achitat intr-o alta rubrica ca si prima.La controlul Primariei s-a constatat ca sumele au fost platite din incasarile zilnice in detrimentul platilor catre Regii,permitind marirea debitelor si a dobinzilor de intirziere,fara ca Primaria sa ia vreo masura,indemnindu-ma sa ma adresez justitiei.Ce pot face ?Va multumesc inca odata !...
Cine din asociatie poate sa ceara prescriptia legala a sumelor:restantierul,administratorul,comitetul...?
Cine din asociatie poate sa ceara prescriptia legala a sumelor:
..?
Orice persoana interesata se poate adresa instantei cu actiune prin care sa solicite pronuntarea de hotarare care sa dispuna ca a intervenit termenul general de prescriptie
Asta inseamna ca dupa trei ani oricum sumele restante sunt prescrise iar instanta doar consfinteste legalitatea acestei prevederi.Daca am inteles bine ,conducerea asociatiei care nu intenteaza proces pentru recuperarea restantelor in termen de maxim trei ani de la ultima plata se poate face partasa la nerecuperarea sumelor, din neglijenta sau rea vointa ?Se poate spune si asa ? Va multumesc !
Se poate spune cum vrea fiecare dar in acesti trei ani membrii asociatiei au avut ocazia cel putin de trei ori sa aleaga alti oameni in comitetul executiv, alt presedinte care sa rezolve problemele, sa faca demersurile pentru recuperarea restantelor...