avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nerespectarea unei legi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nerespectarea unei legi

Sunt prof.titular la o școală de stat și fac naveta la aceasta institutie.Cu toate ca exista o lege pentru decontarea navetei pentru cadrele didactice comform ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 83 din 12 decembrie 2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, şi anume ART. 37 alin. (2) “Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia cuprinderii în bugetul local a sumelor destinate decontării cheltuielilor pentru naveta la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, din unităţile de învăţământ special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, care nu dispun de locuinţă în localitatea unde au postul. Finanţarea acestor cheltuieli se va face din veniturile proprii ale bugetelor locale şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ”.
primarul refuza categoric sa aplice aceasta lege!!!!!!!!
Ce ar trebui sa fac în acest caz! Mulțumesc anticipat,Prof.Ioan Stana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:22, 4 Aprilie 2015
In acest caz, promovati o actiune in instanta impotriva celor care se opun sa puna in aplicare legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare ordonanta de urgenta 83-2014 cataleata cataleata Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatorul articol: OUG 83-2014 OUG 83-2014 Art. 37. - (1) in anii 2015 si 2016, personalul didactic auxiliar ... (vezi toată discuția)
Decontare navetă profesori- împărțirea contravalorii carburantului în cazul mai multor pasageri molnarboti94 molnarboti94 Bună seara! Tocmai m-am întâlnit cu o speță deosebit de interpretabilă din punctul meu de vedere. Un cadru didactic face navetă cu autoturismul ... (vezi toată discuția)
Naveta cadre didactice kis.katalin kis.katalin Buna ziua, Am o cadre didactice care solicita decontarea navetei cu autoturism, respectiva 7,5 l benzina premium/100 km. Dar mentionez ca cadre didactice ... (vezi toată discuția)