avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce inseamna \\"institutie privata\\"?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce inseamna "institutie privata"?

Exista o definitie intr-un cadru legal pentru notiunea de "institutie privata" fie locala fie centrala?

Puteti va rog sa-mi dati cateva exemple de institutie privata?

Un birou notarial este o institutie publica sau o institutie privata?

Va multumesc pentru timpul acordat.

Cu stima,
Lucian
Cel mai recent răspuns: Lucian_bz , utilizator 16:40, 4 Aprilie 2015
Biroul notarial este o instituție privată insa este de interes public ! Instituțiile private sunt acele forme de organizare care nu aparțin statului. Ex. PFA , IF, II, SRL, S.A, ONG, Biserici, Bănci, etc. Orice instituție care nu are in componenta sa organisme sau organe ale statului.
Va multumesc din suflet pentru raspuns si pentru ajutorul pe care il oferiti.

Sper ca nu deranjez ca imi permit si sa vin cu intrebari auxiliare si sper sa ma puteti lamuri.

Pentru clarificare, daca institutie privata este chiar si un SRL sa inteleg ca se supune
urmatorului articol de lege?

Legea 448 din 2006 actualizata, Articolul 69

" Autoritatile si institutiile centrale si locale, publice sau private asigura, pentru relatiile directe cu persoanele cu handicap auditiv ori cu surdocecitate, interpreti autorizati ai limbajului mimico-gestual sau ai limbajului specific al persoanei cu surdocecitate. "


Ar fi putin cam fortata legea caci ar insemna ca si buticul de cartier sa asigure interpret autorizat daca vine o persoana cu deficiente de auz sa cumpere ceva sau sa zicem sa reclame ceva.



In cazul biroului notarial articolul de mai sus se aplica individual?

Adica fiecare birou notarial trebuie sa asigure interpret autorizat sau doar institutia notarului public din care inteleg ca face parte trebuie sa asigure interpret autorizat pentru toate birourile notariale?

In cazul bancilor, daca au 2-3 sucursale in acelasi judet, fiecare sucursala este considerata institutie publica si fiecare dintre ele trebuie sa asigure sau se considera o singura institutie la nivel de judet sau chiar nationala?

Va multumesc pentru timpul acordat.

Cu stima,
Lucian







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna "autoritati si institutii centrale si locale, publice sau private" Lucian_bz Lucian_bz Buna seara! Imi cer scuze pentru subiectul duplicat, am realizat dupa doua zile ca l-am postat in forumul gresit caci ma miram ca nu raspunde ... (vezi toată discuția)
Curatela speciala cami74 cami74 Buna ziua! Am o sora surdomuta in varsta de 40 ani. I a expirat pasaportul si am aflat ca nu ii putem face altul pt ca ii trebuie curatela. Cel putin la ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta contract Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Ma lovesc din nou de o speta interesanta: Avem Art. 69 din legea 448/2006: [quot]Art. 69 (1) Autoritatile si institutiile ... (vezi toată discuția)