avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Competenta instantei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Competenta instantei

In cursul judecăţii nu au fost respectate dispoziţiile privind competenţa după materie sau după calitatea persoanei, atunci când judecata a fost efectuată de o instanţă inferioară celei legal competente;

La ce se refera formularea * calitatea persoanei* ?
Nu prea este de 10 puncte intrebarea.
De exemplu un senator sa fie judecat de CA in loc de ICCJ.
ART. 40 C.P.P.
Competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
#M2
(1) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă în primă instanţă infracţiunile de înaltă trădare, infracţiunile săvârşite de senatori, deputaţi şi membri din România în Parlamentul European, de membrii Guvernului, de judecătorii Curţii Constituţionale, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curtea de casație și justiție bucurești ce rol are? Întreb, ... Antoninatrotea Antoninatrotea Curtea de casație și justiție București ce rol are? Întreb, pentru ca după ce am obținut o hotărâre definitiva la Curtea de apel Craiova, s a făcut ... (vezi toată discuția)
Cine judeca calea de atac oltul oltul conform noului cod penal este o singura cale de atac....intr un dosar de inselaciune care este calea de atac? apelul? si cine judeca? tribunalul sau curtea de ... (vezi toată discuția)
Conflictul de competenta (negativ) in temeiul prev. art.43 al.2 c.p.p. (intre o instanta militara si una civila se solutioneaza de ca sau de iccj ContSters184021 ContSters184021 )? Respectiv cand doi dintre invinuiti sunt politisti (subofiteri) iar doi sunt civili (martori), si nici unul dintre parchete (judecatorie, tribunal sau ... (vezi toată discuția)