avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... instanta poate acorda altceva decat ceea ce s-a cerut ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

instanta poate acorda altceva decat ceea ce s-a cerut in actiune?

Buna ziua!
As vrea sa stiu daca instanta poate acorda un drept de creanta asupra unor imbunatatiri facute la un imobil in timpul casatoriei, daca reclamantul a cerut un drept de proprietate (50%)din imobilul care a fost cumparat inainte de casatorie pe numele paratului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 15:46, 6 Aprilie 2015
Buna ziua,

da, numai daca partea si-a completat cererea in acest sens. Asta nu echivaleaza cu faptul ca instanta ar fi dat mai mult decat s-a cerut!
Daca, instanta a dat mai mult decat s-a cerut sau,s-a pronuntat asupra unor lucruri care nu s-au cerut, acesta este motiv de reviziuire conf.art.509(1)pct.1 NCPC.
Cererea se poate completa oricand in timpul procesului? In cazul in care nu si-a completat-o cum ramane?
Multumesc! Inca nu a dat nimic fiindca procesul nu s-a incheiat dar se apropie de sfarsit
Modificarea(nu completarea) cererii de chemare in judecata poate fi facuta doar in cazurile limitativ si in conditiile prevazute de art.204 NCPC sub sanctiunea decaderii ,numai pana la primul termen la care reclamantul este legal citat,iar peste acest termen,numai cu acordul expres al tuturor partilor.[art.204(3)] NCPC.

Alte discuții în legătură

Posibilitate modificare actiune initiala ContSters369643 ContSters369643 Am chemat in judecata coproprietarii , in vederea demolarii unei anexe ce se afla pe terenul ramas in indiviziune dupa partajul judiciar . Cauza a fost ... (vezi toată discuția)
Revizuire ContSters403290 ContSters403290 Daca am pierdut la fond si apelul mi s-a respins mai am dreptul la revizuire pe civil? (vezi toată discuția)
Anulare act ContSters451312 ContSters451312 Buna seara sint intr-un proces pt anularea unui act de donatie. In chemarea in judecata este mentionat faptul ca donatorul nu ar fi avut discernamant atunci ... (vezi toată discuția)