avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere Indemnizatie Crestrea Copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere Indemnizatie Crestrea Copilului

Sotia mea se afla in concediu de cresterea copilului si primeste indemnizatie. Acum i sa oferit un contract de munca in strainate pe perioada de 3 luni,cum trebuie sa procedeze ca sa nu piarda indemnizatia ,poate sa benificieze de stimulent de insertie? poate sa reataseze indemnizatia dupa ce se termina contractul,ce sugestii sfaturi imi dati?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 7 Aprilie 2015
Poate solicita suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.

art. 12 din OUG nr.111/2010:
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;

c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

In situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12 , dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată aceasta situatie.

De asemenea, dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în ccc și doresc să mă mut împreună cu familia în alt stat ue. pot beneficia acolo de indemnizație? Dyana2 Dyana2 Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil in Romania si urmeaza sa ma mut impreuna cu sotul intr-un alt stat membru UE. Din moment ce nu as mai primi ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Ingrid2 Ingrid2 Sotul meu a solicitat stimulent de inserție incepand cu data de 27 noiembrie 2015 pt fetita noastră. Intrebarea mea este daca vrem sa plecam din tara pt a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil și emigrare Ayla1985 Ayla1985 Bună seara. În situația în care o persoana care beneficiază de indemnizație creștere copil și à lucrat neîntrerupt în România timp de 10 ani, dar ... (vezi toată discuția)