avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... vechime recunoscută în învăţământ
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

vechime recunoscută în învăţământ

Bună ziua, lucrez la un liceu de telecomunicaţii din 1991 pînă astăzi unde predau cursuri şi laboratoare la materi tehnice de electronică şi telecomunicaţii. Din 1981 pina in 1991 am muncit la Romtelecom pe post de muncitor în specialitatea de telecomunicaţii, electromecanic reţea de telecomunicaţii. Diplomea de inginer din 1991 are specializarea: electronică şi telecomunicaţii.
Vechimea recunoscută în învăţământ, în vederea stabilirii drepturilor salariale în cadrul şcolii unde lucrez este de 24 de ani din 1991 fără perioada lucrată la Romtelecom
Va rog să mă îndrumaţi dacă pot fi încadrat cu vechimea în învăţămînt din 1981 sau trebue să rămîn cu vechimea din 1991 de cînd sunt încadrat că profesor.

Potrivit dispoziţiilor art. 139 , al. 1 din legea nr. 128/1997 privind statutul personalului didactic, instanţa a reţinut că \"Persoanele angajate în învăţământ, provenite din alte sectoare de activitate, care fac dovadă că au profesat în specialitatea înscrisă pe diplomă de studii şi care ocupă un post didactic în această specialitate, beneficiază de vechimea în muncă, că vechime recunoscută în învăţământ, în vederea stabilirii drepturilor salariale\". În acelaşi sens sunt dispoziţiile cuprinse în Ordinul nr. 3294/1998 al Ministerului Învăţământului, precum şi în Precizările nr. 27.034/1998, referitoare la stabilirea vechimii în învăţământ pentru persoanele provenite din alte sectoare de activitate, care au profesat în specialitatea înscrisă în diplomă de studii .

\"Textul de lege face vorbire de specializare nu de nivelul studiilor sau de funcţia în care a lucrat persoană respectivă, ori recurentul a lucrat în specializarea reţele electrice aşa cum s-a arătat încă din 1973 că muncitor, apoi că maistru şi apoi că subinginer. \"
[ link extern ] #
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2015
zeno42, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrielaandrei , utilizator 17:16, 18 Mai 2015
Exista doua vechimi: una in campul muncii,si o vechime in invatamant.Cat timp ati predat se considera vechime in invatamant.Ea este luata in considerare, alaturi de grade la stabilirea cuantumului salariului de incadrare.Vechimea in campul muncii poate fi diferita de vechimea in invatamant.Dupa cum precizati din 81-91 nu ati predat.Iar din 91-2014 predati. Dumneavoastra aveti 34 de ani in campul muncii si 24 de ani in invatamant. Daca art. 139 din legea 128 din 97 a fost modificat, atunci puteti solicita in instanta drepturile banesti pe ultimii trei ani.Solicitati secretarei sau contabilei sa va precizeze in scris nelamuririle ( cum v-a calculat drepturile salariale,precum si sa va precizeze norma dupa care a stabilit salariul de incadrare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea recunoscuta in invatamant zeno42 zeno42 Buna ziua! Am si eu o intrebare si sper sa ma puteti lamuri. Sunt profesoar de materii tehnice (electronica si telecomunicatii) cu studii superioare si gradul ... (vezi toată discuția)
Vechime in invatamant Lupes Fenina Lupes Fenina Un profesor cu definitivat si vechime in invatamant 6-10 ani are dreptul de a i se lua in calcul si vechimea dobandita in productie?(Mentionez ca a lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor Laur Viky Laur Viky Buna ziua! Am lucrat cativa ani in strainatate cu acte legale ( detin si adeverinta de la angajatorul din EU ), iar angajatorul din Ro refuza sa-mi ... (vezi toată discuția)