avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate cheltuieli cu tichete de masa/cadou
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate cheltuieli cu tichete de masa/cadou

Va rog sa-mi specificati daca tichetele de masa sau cele cadou sunt deductibile ptr. angajator si ce costuri implica atat ptr firma cat si ptr angajat.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 8 Aprilie 2015
1. Pentru tichetele de masa acordate se retine la sursa doar impozit pe venit. Nu se retin contributii sociale individuale si nici cele ale angajatorului.

2. Valoarea nominala a tichetelor de masa acordate angajatilor se include in venitul brut lunar din salarii si se impoziteaza conform art. 57 din Codul fiscal.

3. Potrivit art. 21 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal, cheltuielile reprezentand tichetele de masa acordate de angajatori, potrivit legii sunt cheltuieli cu deductibilitate limitata la determinarea profitului impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitati fiscale pentru angajati Florin111 Florin111 Buna seara , As dori sa angajez 2 persoane pe salariul minim pe economie . As dori sa stiu : 1. La un salariu de 1050 lei brut ,cat primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Diurna interna deductibila Max22 Max22 care este diurna legala pt intern deductibila fiscal? Cheltuielile cu masa servita in delegatie este deductibila daca se acorda si diurna? (vezi toată discuția)
Tichetele cadou romanik romanik Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema impozitarii tichetelor cadou.Stiu ca la acordarea tichetele cadou, pt. copiii minori ai angajatilor, nu se ... (vezi toată discuția)