avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire si revendicare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire si revendicare

Buna ziua . As dori parere avizata in ceea ce priveste situatia mea.
Am un teren compus din curti cladiri si gradina pe care am dobandit titlul te proprietatea in suprafata de 50 ari. Pe timpul colectivizarii am avut lot ajutator intrucat mi s-a luat o parte din gradina si i s-a dat vecinului care nu era membru cooperator. Am contesta in 1989 si am pierdut procesul .
In hotararea judecatoreasca din 1989 mi s-a incalcat dreptul la proprietatea si mi s-a luat 5 ari din parcela 183/2 parcela care se invecineaza cu paratul. Astfel cei 5 ari i-au fost atribuiti de instanta in 1989 paratului.
In 1991 am dobandit titlul de proprietate pe intreaga suprafata de 50 ari conform celor doua parcele 183/2 si 183/1 de la cadastru unde tabular este strabunicul .
Am redeschis proces de revendicare si granituire in 2012 insa mi-a respins ca nefondat intrucat espertul a gresit pozitionarea terenului in litigiu si instanta a tras concluzia ca eu revendic teren din parcela 183/3 a paratului.
Intrucat mi s-a refuzat contraexperiza sau alt expert,am intabulat terenul aferent parcelei 183/1 si 183/2 aferent titlului de proprietate si aferent hartii cadastrale de la OCPI.
acuma se poate vedea ca instanta de fond a considerat gresit ca revendic teren din proprietatea paratului si ca pozitionarea terenului aflat in litigiu a fost gresita.
Ce pot face ca sa intru in posesia terenui de 5 ari intabulati care fac parte din 183/2 (proprietatea mea ) si nu din 183/3 (a paratului) cum a comcluzionat instanta.(mentionez ca expertul nu a dorit sa dea dimensiunile cadastrale ale parcelelor conform hartilor cadastrale tocmai pentru a nu scoate in evidenta acest lucru).
In concluzie mi-am intabulat proprietatea conform titlului de proprietate si a actelor de la cadastru insa 5 ari sunt in posesia vecinului care le detine prin hotarare judecatoreasca data in 1989 cand nu s-a tinut cont de proprietatea privata
Mentionez ca vecinul nu are titlu de proprietate si nici un act de proprietate ci doar sentinta civila din 1989, care a contat si in 2012
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:07, 9 Aprilie 2015
Nu mai aveți dreptul să solicitați o altă grănițuire deoarece aceasta a fost stabilită cu autoritate de lucru judecat.
Cu privire la revendicare, în acțiune va trebui să precizați în mod cert care este suprafața revendicată și mai ales amplasamentul corect, cert, având și documentația cadastrală -cu punctele de ridicare topografică.
Cred că ar trebui să vă vadă un avocat actele și mai ales Deciziile pronunțate , având în vedere autoritatea de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revedicare teren vasilix vasilix casa si gradina unde locuiesc sunt constituite cadastral din pf. 183/1 si 183/2. inainte de revolutie am avut lot ajutator. Vecinul nefiind colectivist avea ... (vezi toată discuția)
Intabulare peste o hotarare irevocabila data gresit vasilix vasilix Buna ziua as dori sa stiu cum pot intra in posesia terenului de 3 ari si cum pot face granituirea intre proprietati, daca mi s-a admis cadastrul si am ... (vezi toată discuția)
Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)