avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înființare poprire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Înființare poprire

În 2012 s-a întocmit un PV de contravenție în baza OG.15/2002, neachitare taxa de drum. Nu dezvolt motivația, faptul este că nu am fost înformat, înștiințarea făcându-se la altă adresă. În 2015 am primit somația pentru executare. An înaintat plângere contravențională și împotriva executării. Am informat ANAF despre deschiderea dosarului. Apărând Decizia 6/2015 a ICCJ prin care se întărește faptul că PV de contravenție, dacă nu poartă semnătura agentului constatator, este considerat nul, fapt ce este și în cazul meu, Instanța de judecată disjunge capătul de cerere cu obiect plângerea contravențională de cererea cu obiect contestație la executare formând un nou dosar, suspendând judecarea celui de al doilea dosar până la soluționarea plângerii contravenționale. Sunt în această situație, moment în care primesc de la ANAF - Adresă de înștiințare privind înființarea popririi- la Casa Județeană de Pensii, în baza art.149 din OG.92/2003.
Este corectă această procedură având în vedere că sunt dosare pe rol, care ar fi următorii pași? Se invocă, oare, că nu am solicitat suspendarea executării conform Legii 554/2004?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: ngogu , utilizator 20:43, 9 Aprilie 2015
Va trebui sa formulati o noua contestatie la executare impotriva popririi.

Asa este, trebuia sa solicitati si suspendarea executarii silite.
Mulțumesc mult. Bănuiam că așa este.
Vă doresc
Paște luminat, cu bucurii și sănătate.
Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întoarcerea executării ngogu ngogu În 2012 s-a întocmit un PV de contravenție în baza OG.15/2002, neachitare taxa de drum. Nu dezvolt motivația, faptul este că nu am fost înformat, ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu previas previas Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru amenda rovinieta din 2012 siner siner Buna ziua, vineri in data de 03.iulie.2015 am gasit in cutia de scrisori o somatie de plata pentru 2 amenzi de rovinieta in 2 zile consecutive (nu merg fara ... (vezi toată discuția)