avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Deducere cheltuieli cu casa de marcat
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Deducere cheltuieli cu casa de marcat

Hristos a Inviat!
Daca s-a achizitionat casa de marcat trim I , 450 ron si valoare impozit 3% este de 100 lei, firma nu plateste impozit in TRIM I.Pana aici ff clar dar se reporteaza valoarea de 350 lei ( de recuperat) si pt trimestrele viitoare?? ( 450-100=350 lei)?
Multumesc.:frantic:
Cel mai recent răspuns: DEVA CONTABILITATE , Contabil 09:03, 14 Aprilie 2015
Buna dimineata,

În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din baza impozabilă, în conformitate cu documentul justificativ, în trimestrul în care au fost puse în funcţiune, potrivit legii.

Se deduce din baza impozabila, nu din impozit..
Daca valoarea impozitului este 100 lei(fara a tine seama de casa de marcat) atunci baza de impozitare este de 3.333 lei.
Se deduce casa de marcat din baza impozabila 3.333 lei - 450 lei= 2.883 lei
=> impozit 86 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa marcat deducere la micro animis animis Buna ziua, conform codului fiscal În cazul în care o microîntreprindere achiziţionează case de marcat, valoarea de achiziţie a acestora se deduce din ... (vezi toată discuția)
Deducere din impozit micro valoarea noilor case de marcat toareanelia toareanelia Buna ziua , Microintreprindere poate sa-si reduca baza impozabila pentru calcularea impozitului pe venit cu valoarea noilor case de marcat, avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuiala cu casa de marcat din impozitul micro tinan2009 tinan2009 Buna ziua, conform art.53, alin. 3) Cod Fiscal: \" În cazul în care o microîntreprindere achiziționează case de marcat, valoarea de achiziție a acestora ... (vezi toată discuția)