avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Sugerează-ne un subiect de articol Sfaturi practice pt accesarea fondurilor europene
Discuție deschisă în Sugerează-ne un subiect de articol

Sfaturi practice pt accesarea fondurilor europene

Am mai propus subiectul, dar cred ca nu prea este nimeni interesat. Se pare ca raman, totusi, utopie aceste fonduri nerambursabile, sau pote nu?! Poate cineva sa ne convinga de faptul ca acesti bani se dau intradevar?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
lumi71, utilizator
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 16:43, 27 Iunie 2009
Nu inteleg de ce sunte-ti asa pesimista.
Banii se dau intradevar dar .... in primul rand trebuie sa stim ce si cat sa cerem si binenteles sa existe un proiect bine facut.

Deci, nu e suficient ca societatea sa indeplinesca conditiile de elibilitate financiar - juridice.
Propunerea tehnica trebuie sa fie eligibilă si bine fundamentata iar indicatorii financiari trebui sa acopere sustenabilitatea proiectului. Deci, nu se dau bani nerambursabili celor care nu au capacitate de management dovedita si indicatori financiari relevanti, care sa sustina capacitatea de cofinantare corespunzatoare investitiei solicitate prin proiect.

Personal, cu toate ca firma am deschis-o in decembrie 2001 si 2002 ca primul an de activitate nu era relevant, numai pe baza indicatorilor din 2003, in 2004 am semnat 2 contracte (peste 100.000 euro), fără să fi avut partener cu experientă - cum spun unii ca ar fi necesar, ci numai o echipa de specialisti relevanti. Proiectele le-am facut impreuna cu o prietena si nu a fost necesar să dau nici macar o ciocolată.

Deci, se poate si FARA PILE SI RELATII.
Nu e imposibil, dar .... proiectul, indicatorii financiari si capabilitatea tehnica trebuie sa fie de necontestat.

Sfaturi practice, inante de a va planifica sa scrieti un proiect, solicitati evaluarea capabilitatii de sustinere financiareă a acestuia. Apoi, inainte de a semna un contract pentru fundamentarea unui proiect, cereti minim 3 oferte in care acestia să prezinte pe scurt (o pagina) proiectele cu care au avut succes si datele de contact de la beneficiar si de la autoritatea contractanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile leeadar leeadar BUNA ZIUA! IN CE CONDITII POT SA ACESEZ FONDURI NERAMBURSABILE FARA COFINANTARE? M-AR INTERESA O CLINICA,IMPORT DE MEDICAMENTE SAU PRODUCTIE DE ULEI ... (vezi toată discuția)
"fonduri europene" practic inaccesibile cesna1001 cesna1001 Buna,ma numesc Florin si am depus un proiect pe masura 121 si a fost selectat.Apoi am discutat cu bancile pentru cofinantare,nici una nu se baga decat cu ... (vezi toată discuția)