avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa de timbru pentru contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa de timbru pentru contestatie la executare

Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 de lei . Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:17, 17 Aprilie 2015
Eu am solicitat instantei fixarea taxei de timbru odata cu introducerea contestatiei la executare si am formulat cerere de ajutor judiciar in vederea scutirii la plata acesteia(dupa ce a fost stabilita de catre instanta)
Mie mi s-a spus ca trebuie depus 10 % din valoarea datorata
Taxa de timbru pt contestatie nu depaseste 1000 de lei. Dvs vb de cautiune care se plateste daca cereti si suspendarea executarii si nici aia nu e de 10%, in cazul dvs ar trebui sa platiti 8004 lei, nu 35000.
Oricum, daca nu platiti cand depuneti cererea, va pune instanta in vedere cat aveti de platit.
Art. 10 oug 80/2013
(1) In materia executarii silite, urmatoarele cereri se taxeaza astfel:
a) cereri pentru incuviintarea executarii silite, pentru fiecare titlu executoriu — 20 lei;
b) cereri de suspendare a executarii silite, inclusiv a executarii provizorii — 50 lei.
(2) In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestata. In cazul in care obiectul executarii silite nu este evaluabil in bani, contestatia la executare se taxeaza cu 100 lei.
(3) In cazul in care prin contestatia la executare silita se invoca, in conditiile art. 712 alin. (2) din Codul de procedura civila, si motive de fapt sau de drept privitoare la fonduS dreptului, taxa de timbru se stabileste potrivit art. 3 alin. (1).
(4) Cererile de intoarcere a executarii silite se taxeaza, in toate cazurile, cu 50 lei, daca valoarea cererii nu depaseste 5.000 lei, si cu 300 lei, pentru cererile a caror valoare depaseste 5.000 lei

Art. 718 ncpc
Suspendarea executării
(1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia ia executare sau prin cerere separată.
(2) Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:
a) de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;
b) de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;
c) de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;
d) de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos,inca o intrebare daca imi permiteti aceasta cautiune si taxa de timbrupot fi recuperate ?
Daca veți câștiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare jus_tgv jus_tgv Cum se stabileste taxa de timbru pentru contestatie executare,la judecatorie? Cum se stabileste cautiunea pentru suspendarea executarii? (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita Smarandache Smarandache Care este valoarea taxei de timbru judiciar pt. o cerere de suspendare a executarii silite (2.330 lei) si ce inseamna \"pana la solutionarea contestatiei la ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare alexandra1962 alexandra1962 Am introdus o contestație la executare silita pe motivul prescripției datoriei care a avut loc deja în 2015.. Executarea se suspenda pina la judecarea ... (vezi toată discuția)