avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim pe economie persoane studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim pe economie persoane studii superioare

Am fost la un interviu si mi s-a spus ca pentru inceput mi se va da un sal.minim pe econ de 900 si ceva ron...as vrea sa stiu daca legea face diferenta intre un angajat cu studii medii si unul cu studii superioare si post universitare. Jobul vacant e la privat si nu la stat, deasemenea daca legea impune vre-un plafon de salarizare pentru angajotor privat si cel bugetar si cel cu capital strain?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 1 Iulie 2015
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Astfel de la 01.01.2015, salariul minim brut este de 975 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!
dar daca sunt angajata pe post de manager(conditie studii superioare) angajatorul nu este obligat sa angajeze pe sal.mediu si nu pe minim?
Nu exista nici aceasta obligatie in sarcina unui angajator.
Acum, ca a crescut salariul minim pe economie, inteleg ca va creste si cel minim pt studii superioare, care inainte era de 1200 lei brut. Aveti idee care va fi noul cuantum al acestuia?
Nu va creste minimumul pentru studii superioare , decat daca la nivel de angajator exista coeficienti de ierarhizare prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare adriana_dridea adriana_dridea Buna ziua, Care estre salariul minim reglementat care trebuie acordat de catre angajator in cazul unui angajat cu studii superioare, care are contract de ... (vezi toată discuția)
Salariul minim mirela.onciu mirela.onciu As dori sa stiu daca mai este in vigoare diferentierea salariului in functie de strudii? (vezi toată discuția)
Salar studii superioare rodaf rodaf Buna ziua, am nevoie de o lamurire cu privire la salarizarea mea. Am terminat facultatea de contabilitate cu diploma de licenta, fara master, si ocup un post ... (vezi toată discuția)