avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infintare Forma Juridica (Excursii/Agrement)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infintare Forma Juridica (Excursii/Agrement)

Buna seara,

Locuind intr-o statiune turistica cu potential ne-exploatat, am primit de la o prietena din strainatate o oferta cel putin interesanta. Prietena despre care va vorbesc detine o agentie de turism in Marea Britanie si datorita potentialului zonei ar vrea sa trimita grupuri saptamanale de straini (englezi, evrei, americani) pentru diverse activitati in aer liber (plimbari, tiroliana, echitatie, alpinism, ski). Ar vrea sa imi trimita cel putin 1 grup pe saptamana dar vrea sa facem totul legal.

Eu nu detin calificarile necesare pentru activitatiile de agrement mai sus mentionate dar am anumite cunostiinte cu diplomele necesare (intructori de ski, alpinisti, etc).

Ce forma juridica ar trebui sa infintez pentru a putea semna un contract de colaborare cu agentia de turism din Marea Britanie?
Ce forma legala pot semna cu instructorii (fara contract de munca)?
In cazul in care exista incidente cu o persoana venita din strainatate pentru serviciile de agrement cine este responsabil?

Ce alte sfaturi imi puteti oferi?

Mentionez ca am 10 zile la dispozitie pentru a rezolva aceasta situatie!

Cu respect, va multumesc!


Cel mai recent răspuns: JustinV , utilizator 03:02, 17 Aprilie 2015
Puteti face un SRL.
Depinde insa ce activitati veti desfasura.
Ar fi bine sa mergeti urgent la avocat daca va grabiti deoarece fara sprijin juridic nu cred ca veti finaliza I 10 zile.

Restul detaliilor se rezolva dupa ce aveti firma cu cuntractele.
Buna seara,

Va multumesc pentru raspuns. Activitatiile cele de agrement turistic - gen team building dar cu straini.

Activitatiile vor consta in excursii pe munte (pe jos si automotorizate) parapanta, ski, echitatie, alpinism, focuri de tabara cu cazare la cort, tot ce tine de activitati in natura.

Se poate face firma si puteti incheia colaborari.
Bine bine, inteleg asta, dar nu o sa-mi ceara nimeni vre-un brevet, vre-o licenta, vre-o cine stie ce dracovenie birocratica ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna pregatire profesionala prin studii medii? claudiu01 claudiu01 Buna seara! Fiti amabili, am o nelamurire referitoare la textul \"pregatire profesionala prin studii medii\", respectiv se poate ca spune ca am ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile natalyn natalyn sunt persoana fizica si as dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile pentru costruirea unei pensiuni in zona rurala si cum sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean strain non-u.e. danielaone danielaone Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dvs. Urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean strain care va veni aici in urma unei invitatii individuale, valabila 20 zile.As ... (vezi toată discuția)