avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa de medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa de medicina muncii

buna ziua,

va rog sa-mi transmiteti care este sanctiunea ( daca exista) pentru neefectuarea periodica a fisei de medicina muncii si daca ea constituie contraventie din partea angajatorului.
stiu ca daca la angajare daca nu este efectuata, contractul individual de munca este nul pana la efectuarea acesteia.

va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 22:11, 26 Iunie 2009
Cred ca nu e vorba de neefectuarea periodica a fisei de medicina muncii ci a examenului medical periodic, fapt pentru care, conf. Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 securitatii si sanatatii in munca,
Art. 13. - In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:

j) sa angajeze numai persoane care, in urma examenului medical si, dupa caz, a testarii psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de munca pe care urmeaza sa o execute si sa asigure controlul medical periodic si, dupa caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajarii;
CAP VIII Infractiuni
Art. 37. - (1) Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda.
(2) Daca fapta prevazuta la alin. (1) a produs consecinte deosebite, pedeapsa este inchisoarea de la un an la 3 ani sau amenda.
(3) Fapta prevazuta la alin. (1) savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, iar fapta prevazuta la alin. (2) savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la un an sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul anual de medicina muncii vali121m vali121m Buna ziua Ma intereseaza sa stiu daca administratorii de firma sunt obligati sa efectueze acest control si daca da conform carui articol de lege/legislatie ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii liviu f liviu f Buna ziua. Am o firma cu doi angajati (vinzatoare in magazin de haine). Este obligatoriu sa am (firma) un contract sau o colaborare sau altceva de ... (vezi toată discuția)
Serviciu intern de prevenire lucratordesemnat lucratordesemnat Trebuie sa explic managerului strain al socitatii care sunt consecintele lipsei serviciului intern de prevenire in conditiile in care avem mai mult de 250 de ... (vezi toată discuția)