avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bonuri fiscale

Buna ziua,
Avem nevoie de parerea dvs. in legatura cu 2 probleme referitoare la bonurile fiscale:
1.Societatea foloseste cartele pe care clientii le pot incarca cu anumite sume de bani si apoi sa cumpere produse pana la epuizarea sumei incarcate. In momentul in care clientul incarca suma,se emite bon fiscal cu suma respectiva.
Cand clientul cumpara produse si scaneaza cardul suma de plata se scade din disponibilul depus pe card.
Softul casei de marcat permite sa apara produsele achizitionate,apoi o alta rubrica cu explicatia "discount"- reprezentand suma care se scade din disponibilul de pe card, apoi suma ramasa de achitat.
Avand in vedere faptul ca nu putem modifica explicatia “discount” am putea adauga sub acesta, mentiunea "incarcare card" sau "plata in avans".
Este corect sa apara pe bonul fiscal explicatia "discount" apoi mentiunea "incarcare card sau plata in avans",avand in vedere ca in contabilitate se inregistreaza suma incarcata pe cartele ca plata in avans?

2. Societatea noastra a incheiat un contract cu o firma care acorda angajatilor sai o suma zilnica pe care o pot utiliza pentru achizitionarea de produse alimentare.Suma respectiva o facturam la sfarsitul lunii.
Angajatii societatii partenere detin carduri personalizate,pe care le scaneaza la achizionarea produselor,iar ei achita contravaloarea acestora,mai putin suma platita de societatea partenera.
Exemplu: Produse achizitionate -10 lei
Discount - 2 lei (suma platita de societatea partenera)
Numerar - 8 lei ( achitat de client)
Avand in vedere ca nu putem modifica explicatia "discount" pe bonul fiscal, ar fi corect sa introducem o mentiune sub rubrica "discount" - Suma achitata firma X ?

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuiala bonuri fara cui andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, Este deductibila cheltuiala aferenta unui bon fiscal pe care nu este trecut cui-ul societatii, daca suma respectiva a fost achitata cu cardul ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat adrianabresug adrianabresug avem un mag. cu amanuntul deoarece langa noi mai exista un magazin cu aceleasi produse acordam discount clientilor care cumpara cantitati mai mari .Discountul ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)