avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

avem un mag. cu amanuntul deoarece langa noi mai exista un magazin cu aceleasi produse acordam discount clientilor care cumpara cantitati mai mari .Discountul il trecem prin casa de marcat ,intrebarea este in conta pe baza carui document scad gestiunea cu 378 si 4428 ?Este suficient monetarul; din acea zi sau mai trebuie si pv ?In raportul de gestiune , gestionarul cum opereaza ,pt ca valoare monetarului va fi mai mica cu acel discount in comparatie cu valoarea produselor la pret de inregistrare .
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:36, 24 Aprilie 2012
daca discountul se aplica ca un procent la valoarea tuturor produselor atunci trebuie sa apara distinct pe bonul fiscal
inregistrarea în contabilitate o ve ti face în baza bonului fiscal
monetarul va trebui sa fie egal cu pretul produselor vandute - suma discount-urilor
inventati alte documente acolo unde nu este necesar
avem gresie si faianta ,pe monetar apare gresie 1m patrat x 25 lei =25 lei dedesupt apare discount - 5 lei valoarea totala a bonului 20 lei (dau un ex).Eu in conta inregisrez 5311=707 16.12 lei si 4427 3.86 lei dupa care fac o NC pe baza zetului 371=%378 si 4428 ?
In cazul in care vine garda nu o sa am probleme ?Nu o sa imi ceara un PV in care sa fie evidentiate produsele vandute cu discount ?
Multumesc pt raspuns
Trebuie facut pv de micsorare a pretului pentru produsele pe care le vindeti cu discount.
va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez ca sa fie corect.Am gestiune cu amanuntul pe care o tinem valoric la pret de vanzare ,se vinde marfa prin casa de marcat insa uneori emitem facturi pt PJ dar care le incasam cu cec la 30 de zile .Facem acest lucru pt a nu pierde clientii .In raportul de gestiune le trecem la iesiri .Insa ni s-a spus ca nu e corect ca ar trebui trecute si acestea prin casa de marcat cu optiunea incasare cec .Daca e asa cum inregistrez eu monetarul ?ca o sa am pe el incasare numerar si separat incasare cec ?In conta cum tin evidenta acestor clienti pt ca trebuie urmariti ca sa stiu ca sau incasat cecurile sau BO ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discount pe bonul fiscal roxanicam roxanicam 1. am un produs inreg pe nir la pret de vanzare cu 500lei, la vanzare produsul se vinde cu 450 lei deoarece se negociaza, clientul nu doreste factura vrea bon ... (vezi toată discuția)
Monografie discount la vanzare cu amanuntul ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea buna ziua, imi puteti spune va rog monografia in cazul urmator: un magazin alimentar, decat sa aiba perisabilitati, prefera sa dea discount la produse, pe ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)