Buna ziua. Mi sa emis o poprire salariala 30%. A ajuns instiintarea la firma unde lucrez.
Am citit undeva in codul de procedura civila , art 780, aliniatul 5, litera c , care suna cam asa": (5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:"sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi."
Am fost la firma, nu a auzit de asa ceva, a sunat la birou executoresc, iar cei de acolo au zis ca e numai pentru persoanele juridice .
Poate sa imi explice cineva? Daca abea am primit poprirea pot face ceva legat de cele 3 luni ? In instanta sau la birou executoresc.
Multumesc!
Cititi si articolul 786!
In termen de 5 zile de la primirea instiintarii privind infiintarea popririi,angajatorul are obligatia sa retina si sa vireze sumele de bani, asa cum i se cere
Nici vb, nu aveti dvs legatura cu asta, e vb de firma ca aceasta sa isi poata plati angajatii o vreme.
Dvs vi se va retine inca din primul salariu ce urmeaza sa il incasati.
Teoretic ( si cred ca numai teoretic), puteti obtine o amanare sau o reducere a procentului in instanta prin contestatie la executare daca aveti o situatie mai deosebita, insa nu intemeiata pe acel articol pe care l-ati citat.