avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salar

Buna ziua. Mi sa emis o poprire salariala 30%. A ajuns instiintarea la firma unde lucrez.
Am citit undeva in codul de procedura civila , art 780, aliniatul 5, litera c , care suna cam asa": (5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:"sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi."
Am fost la firma, nu a auzit de asa ceva, a sunat la birou executoresc, iar cei de acolo au zis ca e numai pentru persoanele juridice .
Poate sa imi explice cineva? Daca abea am primit poprirea pot face ceva legat de cele 3 luni ? In instanta sau la birou executoresc.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 22 Aprilie 2015
Cititi si articolul 786!
In termen de 5 zile de la primirea instiintarii privind infiintarea popririi,angajatorul are obligatia sa retina si sa vireze sumele de bani, asa cum i se cere
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
elenazan, utilizator
Nici vb, nu aveti dvs legatura cu asta, e vb de firma ca aceasta sa isi poata plati angajatii o vreme.
Dvs vi se va retine inca din primul salariu ce urmeaza sa il incasati.
Teoretic ( si cred ca numai teoretic), puteti obtine o amanare sau o reducere a procentului in instanta prin contestatie la executare daca aveti o situatie mai deosebita, insa nu intemeiata pe acel articol pe care l-ati citat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu, un mic ajutor Albert27 Albert27 Salutare, Am doua popriri pe salariu si as dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa imi retina din salariu din prima luna cand a primit aceasta instiintare. ... (vezi toată discuția)
Cand se face prima retinere pentru o poprire salariala mihai1667 mihai1667 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema legata de poprire salariala. Pe data de 3 februarie 2017, la compania la care ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)