Da, atata timp cat soferul se urca pe rezervorul autocisternei se considera lucru la inaltime. Prin lucru la inaltime se intelege activitatea desfasurata la minimum 2 m masurati de la talpile picioarelor lucratorului pana la baza de referinta naturala (solul) sau orice alta baza de referinta artificiala, baza fata de care nu exista pericolul caderii in gol.
Stabilirea aptitudinii pentru munca la inaltime se face de medicul de medicina muncii prin examen medical periodic anual.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Examinarea medicala la angajare si examinarea periodica a soferului se va face de catre medicul specialist de medicina muncii cu respectarea prevederilor HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, mentionate in anexa 1 fisa nr.123 (pentru lucru la inaltime) si fisa nr.140 (conducator mijloc de transport - masina firmei), respectiv si cele mentionate in fisa nr.146 daca in cisterna se transporta substante toxice nominalizate in Legea nr.360/ 2003.
La baza examinarii medicale sta fisa cu riscuri profesionale completata de catre angajator, fisa cu care soferul se prezinta la medicul specialist de medicina muncii. In aceasta fisa trebuie bifate toate riscurile la care se expune soferul respectiv.