avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura de vanzare revocata fara instiintarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura de vanzare revocata fara instiintarea mandatarului

Buna ziua ! O cunostinta care sta la tara m-a rugat sa ma ocup de casa ei din oras pt. a o vinde. Am facut publicitate , am dus clienti sa vizioneze si am gasit si clientul serios , dupa aproximativ 6 luni.Am anuntat-o , am fost la notar si mi-a facut o procura de vanzare sa ma ocup de vanzarea casei, cu tot ce implica aceasta . Respectivul cumparator , si-a vandut apartamentul prin Prima casa si m-a informat ca in 3-4 saptamani va primi banii de la banca si achita casa. Au trecut 3 saptamani , timp in care eu am facut certificatul energetic, am platit facturi restante, am scos extras Cf , etc.toate implicand cheltuieli , cumparatorul a dorit sa mergem la notar sa-mi dea o arvuna de 3000 euro , iar cand vin banii sa se incheie contractul. Precizez ca vanzatorul era la curent cu mersul lucrurilor si de-acord.La notar , stupoare ! Procura era revocata dupa trei zile de la emitere, nu am fost anuntata si misiunea mea s-a terminat aici . Cumparatorul vrea casa, ca trebuie sa paraseasca apartamentul cand banca face plata, Vanzatorul vrea sa continue demersul cu cumparatorul , multumindu-mi sec ca i-am gasit client.Precizez ca , cumparatorul urma sa-mi dea o suma la terminarea tranzactiei , si nu vanzatorul , de care imi era mila si plin de datorii. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, as da vanzatorul in judecata pt. recuperarea cheltuielilor dar ma gandesc si la daune morale pt. situatia creata. Efectiv si-a batut joc de mine ! Cum ati proceda in locul meu ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: vrani , utilizator 16:36, 4 Noiembrie 2015
Mandatul incheiat intre persoane fizice se prezuma a fi gratuit, pana la porba contrara, iar sarcina probei va apartine. Legat de cheltuielile efectuate in legatura cu mandatul, justificate, necesare si rezonabile, aveti tot dreptul sa le primiti, mai ales in conditiile in care mandatul s-a folosit de cele indeplinite de Dvs. Daune morale, mai putin cred, instantele din romania inca nu au o practica formata pe aceasta tema, in spete mult mai grave si daune mai evidente, nu se acorda daune morale in lipsa unei probatiuni pertinente, care sincer sa fiu nu stiu din ce ar consta, instanta nu prea poate cantarii in bani suferinta omului si de obici nici nu o face. Daunele materiale se pot dovedii cert si concret, aveti toate sansele, singura chestiune care va fi adus in discutie, data revocarii mandatului si daca a fost adusa la cunostinta Dvs. aici posibil sa intampinati probleme cu dovada, in aceasta tema nu conosc formele legale, va recomand sa va consultati cu un notar, fiind specific acestui domeniu.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
Lorien, utilizator
Facultatea de revocare există atât pentru mandatul gratuit cât și pt. cel oneros. Revocarea trebuie făcută de mandant și trebuie trimisă mandatarului prin scrisoare recomandată sau executor judecătoresc. deci o notificare.
Mandantul este obligat să achite toate cheltuielile efectuate de manadatar
Cu privire la daune morale, eventual ați putea merge pe înșelăciune dar acestea sunt greu evaluabile.
Va multumesc de raspuns ! Nu am primit nici o notificare! Tot eu am gasit si cumparatorul si am facut toate demersurile ce tin de vanzare . Sase luni am incercat sa vand casa( publicitate ziar , net , vizionare cu n posibili clienti , timp , bani ), cand am gasit clientul am facut procura, la 2 zile a revocat-o fara stirea mea, eu am continuat ,am pregatit toate cele necesare pt. vanzarea la notar si mi-am dat seama ca am fost folosita si asta nu inseamna nimic in opinia instantei ? Nu e inselaciune ?Si , nici nu vrea sa achite cheltuielile la care am chitanta si de care are nevoie indiferent cui vinde casa !Daune morale vreau sa cer o suma mica , doar sa-l invat minte ! Vreau sa nu fie trecuta cu vederea reaua intentie si smecheria la care a recurs vanzatorul !
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
vrani, utilizator
Revin in aceasta speta cu urmatoarele : Am introdus actiune in instanta , am cerut plata cheltuielilor( extras c.f , factura curent , certificat energetic , notificare de plata catre mandant - 800 lei ) , cheltuieli de judecata 500 lei si fara daune morale !Precizez ca am avut procura de vanzare a casei , revocata ulterior fara sa fiu notificata sau anuntata altfel . Parata nu s-a prezentat , nici avocat nu a avut . Am depus toate dovezile (chitante ), am cerut interogatoriul paratei si a ramas in pronuntare la primul termen. Azi , sentinta = respinge actiunea ca nefondata ! De ce ? Unde am gresit ?Chiar nu mai exista justitie in tara asta ?Va rog , astept un raspuns !
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
vrani, utilizator
Stimat forumist,

Sincer, pe ce bază v-ar putea spune cineva cu ce ați greșit? Detaliile cauzei le cunoașteți numai dvs.

Așteptați motivarea și comunicarea hotărârii pronunțate și apelați sentința, dacă aveți temeiuri.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Revocarea procurii de vanzare vrani vrani Va rog , lamuriti-ma , daca la revocarea procurii de vanzare trebuia sa fiu notificata, eu fiind mandatara ! M-am ocupat de vanzarea casei si am gasit ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren ... matrix73 matrix73 Bună ziua! Am încheiat o promisiune de vânzare pentru un teren în anul 2014 în calitate de mandatar al vânzătorului, având procură specială de ... (vezi toată discuția)