avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocarea procurii de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocarea procurii de vanzare

Va rog , lamuriti-ma , daca la revocarea procurii de vanzare trebuia sa fiu notificata, eu fiind mandatara ! M-am ocupat de vanzarea casei si am gasit cumparatorul fara sa stiu ca procura a fost revocata iar acum sunt in proces pentru recuperarea cheltuielilor facute de mine pt. vanzarea casei( extras c.f. , reconectare curent, etc ). Astept raspuns ! Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
vrani, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:17, 10 Noiembrie 2015
La momentul in care a fost autentificat contractul de vanzare-cumparare, notarul avea obligatia sa verifice daca mandatul dvs. a fost revocat. Daca nu a facut acest lucru, iar dvs. nu ati avut alta posibilitate de luare la cunostinta despre acesta revocare, aveti dreptul sa va recuperati cheltuielile efctuate in executarea acestui mandat.
Asa s-a intamplat , cand am mers cu clientul la notar pt. promisiunea de vanzare- cumparare , am aflat ca e revocata procura ! Dar , eu nu continuam demersurile daca stiam ca e revocata ?! In prima instanta mi-a respins cererea pe motiv ca facturile si chitantele sunt pe numele mandantului si reiese ca el a achitat. Nu s-a aprobat nici audierea acestuia , considerand ca nu e cazul. Urmeaza sa fac apel, dar mi se pare totul aiurea si nedrept !
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
vrani, utilizator
Dv. ati platit si ati luat chitante cu numele altei persoane pe ea?
Alta modalitate de plata nu ati mai folosit, fie bon fiscal, plati online, card?
Cum adica pe numele altei persoane ? A proprietarului casei ! La certificatul energetic s-a eliberat pe numele proprietarului , la conectarea curentului factura pe numele proprietarului , doar la persoana si numar de contact sunt eu !Toate chitantele in original , la fel si certificatul energetic sunt la mine. In procura scrie ca voi achita toate cele necesare (taxe , impozite , etc.) pt. a duce la indeplinire mandatul. Daca esti de buna credinta esti prost ? Ce masuri de precautie trebuia sa-mi mai iau , doar n-am facut intelegerea in piata , ci prin procura la notar. In revocarea procurii scrie ca au primit ambele parti cate un exemplar , si , de fapt nu am primit ! De ce nu s-a judecat pe fond si audierea proprietarului si a altor martori ?
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
vrani, utilizator
Pe numele altei persoane decat platitorul. Factura nu e document de plata, nu conteaza numele de pe ea. Aveti niste inceputuri de dovezi, mergeti in dosar, ce sa va spun.
Trebuia sa fiti instiintata de revocare, sigur... dar nu influienteaz major recuperarea cheltuielilor.

Alte discuții în legătură

Procura de vanzare revocata fara instiintarea mandatarului vrani vrani Buna ziua ! O cunostinta care sta la tara m-a rugat sa ma ocup de casa ei din oras pt. a o vinde. Am facut publicitate , am dus clienti sa vizioneze si am ... (vezi toată discuția)
Pamant vandut fara act de vanzare-cumparare gbaii gbaii Buna ziua, Ma adresez dvs., in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am aflat de aceasta problema recent si incerc sa o rezolv. In anul 2007, tatal ... (vezi toată discuția)
Procura pentru inchiriere sau vanzare apartament Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Suntem co-proprietari cu sotia (50% fiecare) la un apartament. Daca dorim sa il dam cu chirie sau sa il vindem, dar eu sunt plecat din ... (vezi toată discuția)