avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare judecatoreasca la un imobil mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare judecatoreasca la un imobil mostenit

Avem un imobil cu care am ajuns la executori deoarece din cele trei proprietar, doua nu este in stare sa plateasca datoria fata de alti mostenitori.
Imobil este evaluata la 95200 lei, iar acum afland la a treia licitatie pretul este publicata la jumatatea valoarei evaluata adica 47600 lei.
Datoria din aceasta valoare este 25000 lei +cheltuielile executoriale.
Pana la ce suma poate fi redusa valoarea imobilului, daca nu se vinde nici la acest pret 47600 lei?
Executorul poate sa scada pretul si sub valoarea ce trebuie achitata catre ceilalti mostenitori adica sub 30000 lei (25000+chelt.exec)?.... care ar fi un preti mult prea putin/si ireal la un astfel de imobil.

Am avea dreptul sa cumpar eu in calitate de fiica unui mostenitor?

Va multumesc,
Elena
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:51, 26 Aprilie 2015
Poate sa participe orice persoana interesata care nu este debitorul sau interpusi de-ai acestuia
Indiferent de evaluarea initiala,pretul de adjudecare imobil poate fi apreciabil micsorat

(9) Dacă nici la a doua licitaţie imobilul nu a fost adjudecat, la cererea creditorului, executorul judecătoresc va putea stabili o nouă licitaţie, în condiţiile prevăzute la alin. (8). La termenul stabilit la alin. (8), licitaţia va începe de la preţul de 50% din preţul de pornire al primei licitaţii. Dacă nu se obţine acest preţ şi există cel puţin 2 licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel mai mare preţ oferit, chiar dacă acesta din urmă este mai mic decât valoarea creanţei ori a garanţiei. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de pornire al acestei licitaţii. În conţinutul publicaţiei de vânzare întocmite pentru cel de-al treilea termen vor fi inserate, sub sancţiunea nulităţii, toate aceste menţiuni privind modul de stabilire a preţului de adjudecare a imobilului la al treilea termen.
Asa ca ori adjudecati dvs la 47600 daca nu se mai prezinta nimeni, ori se vinde celui ce ofera mai mult chiar daca oferta e sub 47600.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie primarie kgkg kgkg Pentru neplata impozitului, o proprietate a fost scoasa la licitatie cu pretul de 60.000lei, la licitatie nu s-a prezentat nimeni. Ulterior a fost scoasa cu ... (vezi toată discuția)
Participare la licitatie executare silita Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua Am calitatea de creditor, daca solicit a se vinde la licitatie prin executere silita un imobil, pot participa la licitatie ?\\ Daca cei care ... (vezi toată discuția)
Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)