avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

am fost intr un proces de paternitate cu cineva si am primit comunicarea ,am de platit 25 % din venitul minim pensie alimentara pe un an jumate plus cheltuieli de judecata 1200 lei eu nu realizez nici un venit in momentul de fata nu am absolut nimic care sa execute ,eu am zis sa i depun cate 200 odata la 2 sau 3 luni cum pot, mai pot fi acuzat de rea credinta??? ce mi se poate intampla???
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti un om fericit,nu aveti nici un bun pe numele dvs,nu realizati venituri dar aveti un copil caruia practic nu puteti sa-i oferiti mai nimic.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De oferit nu are ce, dar drepturi are egale cu ale celuilalt parinte care ii asigura absolut totul, nu? In interesul superior al copilului, desigur....
deci acest copil a aparut pt ca asa si a dorit ea ma mintea ca ea pastile noi nu am trait impreuna ne intalneam din cand in cand pana cand si a atins scopul adica a ramas insarcinata si nu am mai avut nici o treaba mi a spus din start ca e copilul ei si atat ea avand si varsta de aproape 40 ,am mai incercat sa vorbim dar nu aveam cu cine nu se poate discuta cu ea si atunci am lasat o balta, nu sunt nici primul nici ultimul pacalit de acest gen de femei care urmaresc sa faca un copil si apoi sa traiasca pe spinarea lui sunt atatea cazuri,dupa 3 ani m a actionat in judecata cand a vazut ca mi am facut o familie ,eu v am pus o intrebare deci daca nu am nimic pe numele meu nu am venit in momentul de fata o sa incerc sa depun atat cat pot o data la doua luni ce se intampla o sa fiu considerat tot de rea credinta???? se specifica ca trebuie sa i platesc cheltuieli plus pensia pe un an jumate iar eu nu am acesti bani, o sa incerc cat pot pe luna sa i depun mai pot fi considerat de rea credinta????ce se va intampla????
Stimabile domn, nici o femeie nu poate pacali un barbat , exista metode de contraceptie pe care le poate utiliza un barbat, in plus in timp ce va angajati in relatii intime cu o femeie, fie ele si sporadice, va asumati si acest risc de a deveni parinte. Mai mult un barbat nu vorbeste de rau femeia cu care si-a impartit trupul, e cam urat. Dar astea sunt alte discutii.

Acum sa revenim la faptul ca, de vreme ce micutul e aici, aveti obligatii legale si mai presus de acestea aveti obligatii morale pe care va trebui sa le onorati. Ca aveti sau nu bani sau bunuri sunteti obligat sa achitati pensia stabilita de lege si daunele rezultate din proces. Reaua credinta este o poveste dura pe care va va ajuta sa o gestionati un avocat bun, mai ales ca in eventualitatea in care veti mai avea copilasi si veti ajunge in situatia de a impati custodia pe ei, nu va da prea bine sa se stie ca sunteti o persoana de rea credinta.

Alte discuții în legătură

Drepturile tatalui asupra unui copil provenit dintr-o relatie de concubinaj diana.andreea diana.andreea Buna ziua!Viitorul meu sot a avut o relatie cu o domnisoara, din care a rezultat un copil.ei nu au fost casatoriti, dar copilul este trecut in certificat pe ... (vezi toată discuția)
Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)