avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte de munca in Italia si Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte de munca in Italia si Romania

Buna ziua!

Am nevoie de o clarificare pe urmatoarea spete:
O persoana este angajat cu contract de munca in Italia. In acelasi timp, a deschis in Romania o societate la care este asociat unic si administrator. Domeniul de activitate este transport marfuri. Intentia este sa factureze unele transporturi (efectuate in Italia, pe cont propriu) de pe aceasta firma.
Intrebarea mea este daca aceasta persoana poate incheia cu propria firma un contract de munca, ata timp cat contractul de munca din Italia este valabil.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:36, 3 Mai 2015
Da, poate incheia cu societatea al carei asociat unic este un c.i.m.

Legea nr. 31/1990
art.196^1 alin.3 : Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societăţii cu răspundere limitată al cărui asociat unic este.

Art. 35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns!
NU stiti cumva si ce ar trebui sa se treaca in C.I.M. la: locul muncii, durata muncii, orele de desfasurare a activitatii....
locul muncii = locul unde va veti desfasura activitate

durata muncii = timpul de munca, norma intreaga (8 ore/zi) sau timp partial de munca(de exemplu, 1 h/zi, 1 h/sapt , 2 ore/zi etc.)

repartizarea timpului de munca : 8.oo - 16.oo(norma intreaga) sau 9.oo -11.oo (timp partial 2 h/zi).
Dar in aceste conditii contractul de munca din Romania este considerat functie de baza (cu deducere personala la calculul impozitului pe salarii) sau nu?
Locul de munca unde se afla functia de baza si-l alege salariatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial Florentina0304 Florentina0304 buna, am o nelamurire cu privire la contractele de munca: sunt amgajata cu norma intreaga de 8ore/zi la o firma si as mai vrea sa ma angajez si intr-un alt ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale de munca marichuy marichuy Buna seara, ma poate ajuta cineva cu un raspuns la niste intrebari: Pot avea contract individual de munca si cu 8 h si 4h la societatii diferite? dar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator firma looker20101 looker20101 Buna ziua, inrebarea mea este urmatoarea: Cu catva timp in urma am deschis un SRL in cadrul caruia sunt Administrator si Asociat Unic. Sunt angajat cu 4 ore ... (vezi toată discuția)