avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Delapidare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Delapidare

Buna seara,
Cum ar trebui actionat in instanta un fost administrator al unei asociatii de proprietari?:penal sau in instanta civila pt. o suma considerabila 60.000 ron(restante si penalitati la facturi)suma recunoscuta pe baza de semnatura in procesul verbal intocmit de noua conducere a asociatiei.Sau si civil si penal?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:48, 4 Mai 2015
Asociatia de proprietari prin reprezentantul legal,in comitetul executiv hotarasc calea avantajoasa de recuperare prejudiciu
La astfel de valori ale prejudiciului,este de preferat sa existe raport al comisiei de cenzori care sa ateste prejudiciul si sa se formuleze plangere la parchet
Anterior asociatia de proprietari ar trebui sa desfasoare demersuri sa afle daca administratorul de imobil este solvabil...
Sunt multi administratori de imobil ,care se dovedeste ca au incalcat dispozitiile in vigoare au cauzat prejudiciu material dar care nu poate fi recuperat
Problema este ca din ce stim are o Dacie 1300 veche(fara valoare)si din C.F.reiese ca proprietar al apartamentului locuit de d-na fost adm. cu sotul si copilul,este statul român.Nu stim sa aiba si alte proprietati, case sau terenuri.Poate fi actionat in instanta si fostul presedinte si fostul cenzor care prin atributiunile lor trebuiau sa controleze si sa sesizeze problemele?Multumesc!
In ce perioada a reusit administratorul sa atinga aceasta performanta?

Cei din comitet si cenzorul(ii) cum au supravegheat activitatea acestuia de s-a ajuns in situatia prezentata? Au primit salarii si au dormit?

Ar trebui sanctionati cu cate o plingere pentru prejudicierea asociatiei incepand cu cenzorul, continuind cu membrii CEx si terminand cu presedintele.

Daca administratorului nu i se pot lua decat boii de la bicicleta atunci prejudiciul se va imparti la membrii asociatiei.
In perioada martie 2012 - aprilie 2015 cand au inceput sa vina somatiile furnizorilor de utilitati in cutiile postale ale locatarilor pt. ca cele anterioare venite ex-adm. si ex-presedintelui nu au fost cunoscute.Acum nu au mai avut ce face si s-a aflat.
Vinovati de acumularea sumei precizate de dvs sunt in solidar cenzorul ,comitetul executiv si presedintele de asociatie care aveau obligatia sa verifice lunar situatia achitarii facturilor la furnizori/prestatori de servicii

Alte discuții în legătură

Administratorul si presedintele ionescuneguramihai ionescuneguramihai adm. de bloc a sustras suma de 7000 lei. si-a recunoscut fapta si a facut un angajament de plata in 4 luni restituie suma. mai are rost sa facem plingere ... (vezi toată discuția)
Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari? Santioneanu Santioneanu Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, ... (vezi toată discuția)
Disputã: președinte vs administrator pe tema administrãrii fondurilor. morgan morgan Bună ziua! Doresc ajutor, dacă se poate, în lămurirea unor probleme găsite într-o asociație de proprietari. Pe scurt, am fost ales ca ... (vezi toată discuția)