avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal ca niste bani furati de o persoana sa se impute unei asociatii de proprietari?

Se întampla in vara anului 2006 cand asociatia de proprietari a fost sesizata de neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, prejudiciu un miliard de lei. Urmatoarea miscare a locatarilor a fost sa sesizeze politia s-a facut investigatii asupra casierei si în acelasi timp si administratora in acest timp doamna respectiva a vandut apartamentul fiului acesteia si a disparut. Dupa ani buni s-a musamalizat tot dar asociatia a ramas cu datoria la Radet si cine sa plateasca datoria si penalitatile doar nu restul locatarilor care bineinteles au fost debransati de la caldura si ala calda. Una peste alta au trecut anii si sa trezit cineva sa ia fraiele asociatie cum a si spus de la Zero cu datorii de un miliard zis si facut. Intrebarea este daca este legal si corect ce face noua conducere adica acea datorie este repartizata pe fiecare proprietar si obliga prin afisarea la avizier încasand sume de bani ca sa poata plati o societate de recuperare datoria preluata de la Radet, amenintand cu sechestru pe locuinta daca nu îti platesti partea. Cum e posibil ca aceasta doamna administrator si casier sa oblige si sa incaseze niste bani care nu au fost furati de restul locatarilor? De ce sa platim noi pentru furtul altora?
Cu deosebita consideratie,
Cel mai recent răspuns: labloc , utilizator 11:11, 16 Decembrie 2016
Santioneanu a scris:
Cum e posibil ca aceasta doamna administrator si casier sa oblige si sa incaseze niste bani care nu au fost furati de restul locatarilor? De ce sa platim noi pentru furtul altora?

Asemenea situatii se gestioneaza de comitetul executiv condus de presedintele asociatiei si nu de administrator sau casier.
Iar comitetul si presedintele pot decide repartizarea acestor sume pe listele de plata, incasarea sumelor si stingerea datoriei catre furnizori.
De ce sa platiti dumneavoastra? Pentru ca este asociatia dumneavoastra, familia largita a dumneavoastra formata din membrii asociatiei. Furnizorul a avut contract cu asociatia si nu cu cele ce a furat banii.

Multumesc pentru acest raspuns!
Cu stima,
Legal prejudiciul trebuie recuperat de la cei vinovati
Nu ati precizat daca reprezentantii asociatiei in functie la momentul evidentierii
neplata unor facturi la Radet si de disparitia documentelor din casierie, prejudiciu un miliard de lei.
au desfasurat demersuri concrete pentru identificare vinovati si recuperare prejudiciu
Procedura de impunere individuala pentru recuperare prejudiciu este varianta cea mai usoara pentru reprezentantii asociatiei de proprietari
Legal,responsabili pentru valoarea prejudiciului sunt administratorul ,membrii comitetului,
cenzorul care aveau obligatia sa verifice lunar platile si documentele
Problema esentiala o constituie data constatarii prejudiciului=anul 2006...actualmente nu se mai pot intreprinde demersuri deoarece a intervenit prescriptia
Se pune intrebarea:
Nimeni din blocul ala nu s-a intrebat daca facturile sunt platite sau doar plateau si plecau in casa cu sacul in cap?
Cititi art. 10 din Legea nr. 230/2007 si art. 12 din NM de aplicare.
Informati-va!
Este legal sa se impute asociatiei pentru ca aceasta are contract cu RADET, nu proprietarii.

Daca, mai departe, asociatia a angajat niste persoane pe care nu le-a mai controlat si care au furat acesti bani, acum asociatia trebuie sa stranga bani suplimentari sa plateasca facturile restante catre furnizor, iar pe de alta parte sa actioneze in instanta pe cei care au furat pentru a recupera aceste sume si a le inapoia proprietarilor de la care a imprumutat aceste sume in plus.

Dv. doar in aparenta platiti a doua oara niste facturi, de fapt imprumutati asociatia pana la recuperarea banilor de la hoti pentru a primi pe mai departe utilitatile.

Alte discuții în legătură

Delapidare Fireball Fireball Buna seara, Cum ar trebui actionat in instanta un fost administrator al unei asociatii de proprietari?:penal sau in instanta civila pt. o suma considerabila ... (vezi toată discuția)
Ce facem cand desi nu avem restantieri foarte multi, asociatia de proprietari are datorii de 132.000 lei la radet si 78.000 lei la apa nova Mikaela1973 Mikaela1973 Desi nu avem restantieri,datoria asociatiei catre furnizorii de utilitati este in jur de 200.000 lei. Care sunt pasii de urmat? Suntem disperati . Am fost ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie proprietari corneliabenesch corneliabenesch In urma sesizarii proprietarilor primarul dispune prin dispozitie scrisa verificarea documentelor financiar contabile ale asociatiei nr.11 din ... (vezi toată discuția)