avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitii cu amanuntul efectuate in piete ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitii cu amanuntul efectuate in piete agroalimentare

ce act ar trebui sa intocmeasca sau sa detina o societate comerciala care achizitioneaza de pe piata libera produse agroalimentare cu amanuntul, avind in vedere ca L.nr.145/2014 la Art. 20. prevede - "Dupa 180 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se interzice utilizarea urmatoarelor documente la cumpararea produselor agricole de la producatori agricoli persoane fizice:
a) borderoul de achizitie (de la producatori individuali) (cod 14-4-13/b), prevazut la nr. IV, nr. crt. 39 - Mijloace banesti si deconturi - din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 3.512/2008 privind documentele financiar-contabile, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 870 si 870 bis din 23 decembrie 2008, cu completarile ulterioare;"
Cel mai recent răspuns: roxxana_soare , utilizator 12:21, 6 Mai 2015
Din cate stiu,producatorul trebuie sa aiba carnet de comercializare care se completeaza si vi se da pentru a va putea face nir-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare legume de producător agricol catre un sc isabing isabing Buna seara, spuneți-mi vă rog, eu ca producător agricol în ce condiții legale imi pot livra legumele catre sediul unei SC? Este aceeași procedura ca ... (vezi toată discuția)
Model formular achizitii de pe piata libera toareanelia toareanelia Va rog sa ma ajutati cu un model de formular pentru achizitii produse alimentare de catre Persoana Juritica de pe piata libera (vezi toată discuția)
Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa stiu cum pot face fapte de comert cu legume-fructe pe care le achizitionez de la producatori? Am nevoie de firma si casa de marcat, pot vinde in ... (vezi toată discuția)