avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare in fata ferestrei de locuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare in fata ferestrei de locuit

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am cumparat o locuinta la demisolul unui bloc nou construit.Dezvoltatorul vazand ca nu am masina mi-a promis ca va pune un gard la 1 m distanta de fereastra pentru a-mi asigura intimitatea. Mentionez ca am fost primul locatar in bloc si nu aveam de unde sa stiu ce va urma. Pe masura ce s-au mai mutat alti locatari au inceput sa parcheze masinile in fata blocului , in fata ferestelor mele, pana langa fereastra spunand ca dezvoltatorul asa le-a spus ca acolo este parcare. Conform ordinului 119/04.02.2014 emis de Ministerul Sanatatii parcarea autoturismelor la o distanta mai mica de 5 m de ferestrele de locuit este ilegala. Intre blocul meu si cel de vis-a-vis este o distanta mica mai mult alee decat drum si in acte se numeste drum de servitute. Eu fiind deranjata de parcarea autoturismelor pana in fereastra locuintei mele am plasat o jardiniera mare in fata ferestrei astfel incat parcarea sa nu se mai faca la o distanta mai mica de 1 m de ferestre. Vecinii care au masina sant deranjati de masura mea si spun ca am ocupat abuziv acel spatiu prin amplasarea jardinierei. Pe baza ordinului mai sus mntionat, am depus o sesizare la politia locala a sectorului 3 Bucuresti, de care apartin, au fost 2 politisti sa vada despre ce e vorba, cu mine nu au discutat, am aflat ulterior ca au fost, si ei spun ca fiind proprietate privata nu pot sa intervina. Intrebarea mea este unde sa ma adresez pentru rezolvarea acestei probleme. Daca am dreptate ca aceasta parcare este ilegala cine poate sa intervina? Multumesc.
Notificati dezvoltatorul care v-a vandut locuinta cu privire la parcarea din fata locuintei. Fiind proprieyate privata nu se implica niciuna din autoritati.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bine doamna, deocamdata lasati situatia asa, adica cu jardinera unde ati amplasat-o. Ca vecionii dvs. sunt deranjati - sa fie, dar cu dvs. cum ramane?
Stie vecinul dvs. ca dimineata, sau ma rog, atunci cand isi porneste masina, se degaja ce-a mai mare cantitate de noxe pe care o poate degaja un motor? Nu stie. El stie ca nu-si poate parca masina.
Trebuie sa notificati in scris dezvoltatorul sa se conformeze. Daca a construit si demisol (si chiar daca nu ar fi fost demisol), situatia ar fi fost la fel din punctul de vedere al noxelor - insa dezvoltatorul trebuie sa creeze conditii si pentru proprietarii care au parcarea langa bloc.
Incercati sa discutati si cu vecinul de la eparter si et. 1. Noxele ajung foarte lejer si pe geamurile deschise de la apartamentele lor.
In alta ordine de idei, pe langa actul normativ la care faceti referire (nu l-am studiat), pe plan local, fiecare consiliu Local au emise niste HCL (hot. cons. local) care interzic parcarea autoturismelor langa bloc (este stabilita o distanta minima), astfel incat va sfatuesc sa mergeti si la C. Local, sa intrebati, eventual sa va adresati in scris cu aceasta problema.
Ca este proprietate privata - de acord, insa normele generale de convetuire trebuesc respectate.
Succes!
Aceeasi problema am si eu, am in fata camerelor de locuit puse la rand 5 masini care parcheaza acolo la o distanta de 2 metri, este legal... Mentionez caci stau la bloc , parter. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
ilieecaterina, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu am exact aceasi problema. Am citit si am vazut ca sunt mai multe legi , ordin, oug, plus codul civil care interzic parcare in apropierea locuintelor. Codul civil art 615, Ordinul Ministrului Sanatatii nr 119/2014, OUG 195/2001 art 72 alin 7, legea 50/1995, legea 350/2001.
Eu am o astfel de situatie in blocul in care locuiesc. Am facut plangere, au pus niste bare de beton pentru a-i opri sa parcheze la mai putin de 5 m de blocul meu, dar ei le-au indepartat. Cred ca ar trebui creata o miscare care sa determine clarificarea legislativa a situatiei. In OMS se vorbeste despre distanta de 5 m pentru parcarile legale. La mine au parcat pe spatiul verde pe care l-au acoperit cu pietris. Nimeni nu verifica faptul ca se dau autorizatii de constructie pentru distante mai mici de 5 m de bloc. Daca cineva are initiativa de rezolvare reala a situatiei, eu subscriu. Cred ca trebuie facut un memoriu/ petitie la guvern pentru emiterea unui act legislativ clarificator. Eu am incercat singura...fara succes.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Beita Anisoara, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcare ilegala mariacoman mariacoman Buna seara. Doresc si eu o informatie. M-am mutat intr-un bloc nou construit, la demisol. Vecinii parcheaza masina pana in fereastra la mine desi stiu ca ... (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocului(dreptul de a parca masina) petitemichele petitemichele Buna ziua, Acum vreo 2 ani am citit pe forum un subiect despre terenul din jurul blocului,ca 10 m ar reprezenta teren de protectie,de protejare a ... (vezi toată discuția)
Parcarea mașinilor în dreptul camerelor de locuit sim92 sim92 Vă rog frumos să-mi spuneți, în acord cu legislația existentă (Legea locuinței, Normele de igienă și sănătate publică etc.), ce se înțelege, cum ... (vezi toată discuția)